BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

"La producció ecològica ens dóna una herba amb més gust, més aromàtica i amb les propietats de la planta intactes"

19/de juliol/2016

Els orígens de Riera-Villagrasa es remunten a l’any 1171 quan el senyor del castell de Burriac va regalar a un vassall seu uns terrenys a la riera de Premià, com a agraïment per els serveis prestats. Va ser ara fa 25 anys quan en Jaume Riera, gerent de l'empresa, i el seu equip humà es va especialitzar en el cultiu de les herbes aromàtiques, medicinals i culinàries. Des de fa 4 anys, compten amb Les Herbes de Can Riera que és la marca amb què podràs trobar les seves herbes aromàtiques a Bonpreu i Esclat. A través d'aquesta entrevista, coneixerem més d'aprop el procés d'elaboració d'aquestes plantes culinàries.


ENTREVISTA A JAUME RIERA, gerent de Riera-Villagrasa

1. Quins tipus de productes comercialitzeu amb la marca Les Herbes de Can Riera?
Nosaltres produïm planta culinària en diferents presentacions: plantes en testos de petit format per col·locar a la cuina o al balcó i, d’altra banda, també produïm herba fresca ja tallada i flors comestibles.

2. La tradició del cultiu veiem que ve d’antic a casa vostra, però com sorgeix la idea d’especialitzar-vos en el conreu de les herbes aromàtiques?
Sempre hem estat una empresa inquieta i amb ganes de cercar nous productes i nous canals per arribar millor al consumidor. En aquests anys hem rebut diversos guardons, com el Premi a la Empresa Tradicional, també un Diploma en els premis PITA (Premi a la Innovació Tecnològica), la Medalla al Mèrit Agrícola i hem estat una de les empreses seleccionades per el programa Accelera el Creixement. Així mateix, també participem  en les diferents iniciatives que hi ha a Catalunya per la promoció de producte.

3. Totes les plantes de Les Herbes de Can Riera són ecològiques? De quins distintius o certificacions disposeu que ho avalen?
Sí, des de fa ja deu anys estem certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) en tota la empresa, i també tenim el segell AB (Agriculture Biologique) que és el més reconegut a França.

4. Can Riera s’ubica al Maresme, per tant, tots els productes són de proximitat, oi?
Disposem de dues finques de cultiu a Premià de Dalt: en una –Can Riera–, hi fem les herbes fresques tallades i les flors, i a l’altra –Les Planes– hi produïm la planta en test. Tradicionalment, el Maresme destaca per tenir un clima molt benigne, els freds de l’hivern queden aturats per la Serralada Litoral i la marinada, l’aire que ve de mar, ens refresca l’ambient a l’estiu.

5. Quins avantatges aporten els vostres productes respecte a les plantes de cultiu tradicional?
Queda demostrat que la producció ecològica ens dóna una herba amb més gust, més aromàtica i amb les propietats de la planta intactes, com les vitamines i els minerals. Alhora, hem de pensar que les plantes ens aporten salut: l’alfàbrega és digestiva, la menta va bé pels refredats i tonifica la pell, el coriandre és ric en vitamina K, el julivert és antioxidant... i en general, l’ús de les herbes a la cuina ens ajuda a reduir la sal en els menjars.

6. Els clients de Bonpreu i Esclat trobaran, d’una banda, plantes culinàries en test i d’altra banda manats d’herbes fresques ja llestes per cuinar. De quines espècies?
Les més populars en test són l’alfàbrega, la menta i el julivert. I pel que fa a herbes fresques hi ha: l’alfàbrega, que és pot utilitzar per fer pesto o per l’amanida; la menta, per exemple per a les faves; el julivert per preparar unes gambes a la graella; el coriandre per al guacamole; i el cibulet que queda boníssim a sobre d’una torrada amb formatge fresc!

7. Quina és la quantitat anual de plantes aromàtiques i medicinals que produïu?
En total fem uns dos milions i mig de planters (exportem un 60% de la producció), en testos fem unes 200.000 unitats i uns 300.000 herbes fresques tallades.

8. Ens pots explicar alguna curiositat o anècdota relacionada amb les Herbes de Can Riera?
Des de fa anys, fem showcookings, és a dir, demostració de receptes fàcils i pràctiques i també tenim un foodtruck i ens desplacem allà on ens demanin. Fa dos estius, vàrem anar a França a fer dos showcookings i ens va caure una gran tempesta d’aigua i vent, que va fer baixar molt les temperatures. I com que portàvem receptes d’estiu... ens vam acabar menjar nosaltres el gaspatxo i les herbetes!
Aquests shows els fa la Judit, que és la següent generació dels Riera, podem dir que jo em dedico a fer plantes i ella, les talla i se les menja! També convé destacar que és la cuinera de l’equip de Moto3 d’en Sito Pons, per la qual cosa els pilots i mecànics també mengen les nostres herbes!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.