BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

5 aliments que ajuden a protegir la pell de l'exposició del sol

La pastanaga, els espinacs, les nous o la papaia, entre d’altres et poden ajudar a preparar la teva pell pels dies de sol. Mengeu-ne i estareu ben protegits!

05/de juliol/2019

La radiació solar genera radicals lliures que en arribar a la nostra pell poden causar problemes, entre ells envelliment, taques i càncer. És per això que durant tot l’any cal usar protecció solar, encara que a l’estiu cal posar especial atenció a aquest tema.

Una manera d’aconseguir major protecció solar habitual, és combinar l’efecte de les cremes solar amb aliments rics en antioxidants i vitamines C i E. Incrementar el consum dels següents 5 aliments durant l’època estival ajudarà a augmentar la fotoprotecció natural de la pell i a equilibrar la resposta inflamatòria del cos.

 

Pastanaga

És una hortalissa molt saludable que va bé per la vista i que ajuda a combatre problemes de pell com el temut acne juvenil, els furóncols, infeccions a la pell, boca i vies urinàries i digestives, perquè té un efecte antiinflamatori. El betacarotè que conté ajuda la pell protegint-la del sol i estimulant la producció de melanina. És la verdura autobronzejadora per excel·lència. La podeu menjar en amanides, batuts, o en coccions suaus, com el vapor, per preservar millor les vitamines. També lliga com cap altra hortalissa amb salses, brous, amanides o guisats.

 

Espinacs

Els espinacs aporten energia, són rics en ferro i uns excel·lents antioxidants. Són una verdura originària de l'antiga Pèrsia que va ser desconeguda pels clàssics. Els àrabs la van portar a Europa a través de la península Ibèrica, i ràpidament va passar a ser apreciada a Itàlia, d'on Caterina de Mèdici la va portar a França i la va popularitzar en casar-se amb Enric II. L'espinac, que es pot consumir cuit o, si les fulles són joves, cru, com a amanida, demana una rentada curosa abans de posar-lo al foc i sense deixar-lo en remull. Combina molt bé amb la llet i derivats, que n'atenuen l'acidesa natural que recomana el consum immediat, un cop cuit. Una cocció que cal fer ràpidament i sense gaire aigua, per evitar que se'n dissipi el sabor. És recomanable incorporar-lo al final de les elaboracions. També combina de manera excel·lent amb els ous.

 

Nous

Les nous són un protector solar natural i contribueixen a preparar la pell per protegir-la del sol gràcies a la seva aportació de vitamina E, un nutrient fonamental per prevenir la degradació cel·lular. Tot i les seves propietats, les nous tenen un valor energètic elevat i convé no abusar-ne. Per beneficiar-vos del seu valor nutritiu, val més no coure-les, ja que amb la cocció els greixos es tornen tòxics. Les podeu comprar senceres, pelades, a trossos o en pols, i fins i tot hi ha olis fets a base de nous. Encara que és millor adquirir-les amb closca perquè es conserven millor i no perden tant de sabor. Les podeu menjar crues per picar i afegides a una amanida, a la pasta i també com a ingredient per a un pastís –com el 'brownie'–, una salsa – la 'intxaursalsa'– , unes galetes o un gelat.

 

Pebrot

Van venir del nou món per quedar-se i ara, en tenim molts i de molts diferents. Aquesta hortalissa d'estiu pot ser una verdura o una espècia, coent o dolça, però sempre saborosa i adaptable a molts plats del nostre receptari. El seu consum va bé per protegir la pell del sol, ja que conté betacarotens, una propietat que fomenta la melanina de la pell.

 

Papaia

La papaia, també coneguda a l’Amèrica llatina com “la fruita de la bona salut” conté antioxidants, fibra natural, betacarotè, àcid fòlic i moltes vitamines, entre altres nutrients. A banda de ser bona per la protecció de la pell, redueix el colesterol i ajuda a protegir el sistema digestiu. També és especialment bona per desintoxicar el cos i per ajudar a regular l’excés d’estrògens dolents que provoquen migranyes, contractures o síndrome premenstrual. Quan la compreu al supermercat, procureu que sigui ecològica, ja que moltes de les que ens arriben són transgèniques.

 

Recordeu, utilitzar protecció solar és obligatori, però també és important incloure a la vostra dieta aliments rics en antioxidants que combatin els estralls que provoquen en la pell els radicals lliures que genera l'exposició solar, en especial aquells que ajuden a regular la producció de melanina. No ho oblideu, la pigmentació de la pell és el principal agent foto protector.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.