BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

6 salses per acompanyar el peix i el marisc que has de conèixer

27/d’abril/2023

Durant el bon temps és l'època en què consumim més peix i marisc i tenim la sort que el peix i el marisc formen part de la nostra dieta habitual, amb desenes de receptes fàcils i boníssimes que podem preparar i gaudir sense sortir de casa.

Diuen que la millor manera d’assaborir un bon peix és no afegir-li salsa, però creiem que hi ha salses que formen part del nostre receptari que queden d’allò més bé amb els plats de peix i de marisc i en potencien el sabor i totes les virtuts. Per això, volem fer un recorregut per les salses que has de conèixer per acompanyar el peix i el marisc!

Samfaina

La salsa catalana per excel·lència ha acompanyat el bacallà des de temps immemorials. És una barreja de verdures de temporada perfecta (carbassó, tomàquet, ceba, albergínia...) que, a més del bacallà, pots preparar per acompanyar cloïsses, musclos, navalles o qualsevol altre plat de peix que tingui un gust mariner marcat. Hi queda molt bé!

Pilpil

És una de les més conegudes, d’origen basc, que aprofita la gelatina del peix (sobretot bacallà i kokotxes) per fer una emulsió que l’espesseix. El truc perquè quedi bé és anar movent la cassola (millor si és de fang) de manera ferma i constant fins que quedi tot ben lligat.

Biscaïna

També d’origen basc, està feta amb pebrot xoricer, ceba, all, pa i tomàquet. Has d’anar amb compte, perquè el pebrot és picant, de manera que l’has de fer servir amb moderació. Aquesta salsa, a més, també va molt bé amb uns musclos al vapor! Et sorprendrà!

Salsa de tinta

Es prepara amb tinta del calamar o de la sípia i és molt cremosa i perfecta per acompanyar plats de peix, arrossos mariners, pasta i, fins i tot, algun marisc. I no ens oblidem, es clar, de receptes tan clàssiques com l’arròs negre o els calamarsons amb tinta.

Mussolina

Per fer-la necessitaràs ou, mantega, llimona i vi blanc. És una salsa que deriva de l’holandesa i que es consumeix molt a França. En aquest cas, a més, s’afegeix nata a la recepta i és l’acompanyament ideal del salmó.

Salsa tàrtara

Segur que et sona, perquè és una de les més habituals per acompanyar peix blanc, especialment quan ens el mengem fregit o arrebossat. A la seva base de maionesa se li afegeixen tàperes i ceba triturades, a més d’un toc de mostassa de Dijon.

Aquest estiu, doncs, aprofita per descobrir i tastar noves salses per acompanyar el peix i el marisc. T’adonaràs de les possibilitats que tenen aquestes preparacions a la cuina i com poden donar un toc totalment diferent als plats més clàssics!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.