BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Al maig, caragols!

20/de maig/2016

Hi ha qui dubta abans de tastar-los per primera vegada, però si han esdevingut un emblema de la cuina del nostre país és perquè són d’allò més bons.

Els cargols —o caragols, com en diuen a Lleida— són un plat principal o per compartir que acostuma a ser cuinat a la llauna. Es tracta d’una recepta que pot ser preparada de maneres diverses: amb un amaniment simple a base d’oli, all, sal i pebre, o bé acompanyats amb carn picada o botifarra.

Més enllà de la gastronomia, fa més de 30 anys que aquesta recepta s’ha convertit en la protagonista d’una gran festa al voltant de la qual s’han desenvolupat activitats per a tots els gustos. Des de l’any 1980, i durant tot un cap de setmana del mes de maig, la ribera del riu Segre i els Camps Elisis de Lleida esdevenen l’escenari de l’Aplec del Caragol, en què un centenar de colles, els cargols a la llauna i la música són els elements principals. Enguany, aquesta celebració tindrà lloc del 20 al 22 de maig.

Un símbol de festa
Declarat Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d’Interès Tradicional, l’Aplec va néixer el 1980 i, amb el pas dels anys, s’ha transformat en molt més que una trobada de colles. En aquell primer any, va comptar amb la participació de 300 persones i 12 colles, i actualment són més de 12.000 els penyistes i més de 100 les colles que s’hi adhereixen. D’altra banda, els més de 200.000 visitants que s’acosten a Lleida durant les jornades tenen l’oportunitat única de degustar tota mena de plats elaborats a base d’aquest ingredient i inscriure’s en activitats i tallers en què aprenen com cuinar les millors receptes.

Si sou amants de la cuina a l’entorn d’aquest producte, no podeu deixar escapar l’Aplec del Caragol de Lleida i, alhora, aprofitar per visitar el Turó de la Seu Vella, escollit com a monument favorit de Catalunya. Tot i així, la temporada del cargol va més enllà d’un cap de setmana: animeu-vos, que són moltes les receptes que podeu elaborar a casa vostra i als Bonpreu i Esclat de Lleida podreu trobar els caragols a la secció de fruiteria i, a la resta d'establiments, ja cuits i gariebé llestos per cuinar. Des de cargols amb samfaina fins a cargols amb bacallà, cabra de mar o faves, no deixeu de preparar-los!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.