BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Amanida de popets, pèsols i faves

24/de maig/2016

D’un temps ençà, van sortint a la llum cuineres i cuiners de gran talla professional arreu de Catalunya. El fenomen, que s’ha estès com una taca d’oli arreu del país, ha arribat també, amb força, al Vallès Occidental. I ha arribat amb una empremta que està caracteritzant la cuina catalana i que la fa diferent, conferint-li uns trets d’identitat propis i distintius.

Es tracta d’aquesta dèria que tenim els catalans per agrupar-nos a l’hora de defensar aquells elements més nostrats. I la cuina n’és un i fa país com pocs. D’aquí ve que una colla de restaurants hagin decidit posar tots els ous –que al Vallès són mongetes, i del ganxet– a la mateixa panera. La iniciativa ha nascut a l’empara del Consorci de Turisme del Vallès Occidental que hi dóna ple suport.

Es diuen Cuina Vallès i són de ciutats i pobles de tota la comarca. De Sabadell i Terrassa, de Sant Cugat, de Matadepera, de Sant Quirze, de Castellar, de Polinyà.... Tenen una empenta que res no atura i una cuina que enamora. Unes cuines, vaja, perquè quan l’ofici és la base la llibertat als fogons, acceptada i respectada, és un grau.

Els de Cuina Vallès han nascut amb l’objectiu inequívoc de promocionar la comarca a través de la cuina, tot fent de la cuina un dels turons més vistosos i atractius de l’horitzó turístic vallesenc. Ho han fet, a més, avalats per un dels valors més preuats –de tan rar i ric que és– d’aquesta flamant renaixença culinària que ens engreixa i ens omple de joia: la mongeta del ganxet. Pagesos i cuiners, una relació idíl·lica. L’olla ha arrencat el bull, n’hi haurà per dar i per vendre, i se’n sentirà a parlar.

Amanida de popets, pèsols i faves
Recepta de Xesco Bueno - Rest. Ca l'Esteve

Ingredients:

  • 100 g de popets
  • Oli de gira-sol
  • Pebre vermell fumat i sal
  • 100 g de pèsols
  • Oli
  • Menta
  • Sal
  • 1 cullerada sopera de faves repelades

Preparació:

  1. Confita a foc lent els popets en oli de gira-sol.
  2. Refreda-ho i condimenta-ho amb una mica de pebre vermell fumat i sal. Tot seguit, reserva-ho.
  3. Escalda els pèsols i prepara una fina crema amb ajuda de la thermomix o la batedora i passapurès. Munta amb oli d'oliva extra verge i condimenta-ho amb menta fresca i sal.
  4. Seguidament, escalda les faves fresques i repela-les.
  5. Disposa al fons del plat una mica de crema freda de pèsols i menta. 
  6. Col·loca amb gràcia els popets, les favetes i ruixa el conjunt amb l'oli de pebre vermell.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.