Petits però indispensables. Sens dubte, els aperitius i els
entrants tenen un paper protagonista als menús de
celebració. Serveixen per fer boca i per preparar el paladar
abans de donar pas a un àpat ben especial. Als establiments Bonpreu i
Esclat i al supermercat online hi trobaràs tot el que necessites per
fer unes propostes realment espectaculars.
Idees per preparar aperitius exquisits
Com dèiem, els aperitius són molt importants per aconseguir
l’èxit quan tenim convidats o alguna cosa per celebrar al
voltant de la taula. Per això, de la mateixa manera que passem una
bona estona pensant quins són els plats més adequats per a un menú de
celebració, també convé que dediquem uns minuts a pensar quins
aperitius i entrants hi servirem.
Amb una mica d’imaginació, pots preparar exquisideses que et faran
quedar la mar de bé. I, per aconseguir-ho, no cal que et
gastis una fortuna en ingredients ni que passis hores a la
cuina. Combina propostes senzilles amb d’altres de més
elaborades i tindràs l’èxit garantit.
Tot seguit et donem algunes idees que t’aniran molt bé:
Salmó
És un dels aliments que no poden faltar mai a les taules de
celebració. Un bon salmó fumat queda deliciós si el serveixes a
làmines sobre llesques de pa de diferents tipus untades amb una mica
de mantega. També pots preparar-lo en forma de rotlle. Farceix
una làmina de salmó fumat amb formatge fresc i anet picat.
Si vols, pots enrotllar-ho tot amb una llesca ben prima de pa de
motlle. Tot seguit, talla-ho a rodanxetes per aconseguir uns petits
canapès que lluiran perfectes entre els aperitius.
Foie
Un altre dels grans triomfadors que no falla mai entre els aperitius
típics dels menús de celebració és el foie. A Bonpreu i Esclat,
sobretot quan s’acosten dates tradicionals com el Nadal, disposem
d’una
extensa
varietat de foie, tant en bloc com en altres formats. Per
exemple, el trobaràs en forma de minicors o bombons, que et permetran
donar un toc molt original als aperitius. El foie queda
boníssim si el presentes sobre una torrada de pa amb
panses. També combina molt bé amb ingredients dolços. Una
bona idea per als aperitius és agafar les torradetes i posar-hi a
sobre una làmina de fruita dolça i un trosset de foie. Segur que als
convidats els encantarà aquest contrast subtil de sabors.
Embotits de Nadal
Per festes, a les nostres botigues hi trobaràs tot tipus d’embotits
típics de Nadal, perfectes per servir a l’hora dels aperitius: indiot
amb nous, dàtils i albercocs, gall dindi amb bolets i foie, pollastre
farcit… Prepara una safata amb embotits variats i dona-li un
toc de color i frescor decorant-la amb fruites de diferents
tipus. Amb grans de magrana i raïm o nabius, quedarà
espectacular. Acompanya’ls amb panets de diferents tipus o amb
bastonets de pa perquè cada comensal pugui triar la combinació que més
li agradi.
Vol-au-vents
Els vol-au-vents són una presentació molt vistosa que queda bé
amb tot tipus d’ingredients. Prova de fer una barreja amb
surimi talladet ben petit, maionesa i ceba tendra picada, tot amanit
amb un raig d’oli, pebre i sal. Farceix els vol-au-vents i decora’ls
amb una gamba i una mica de cibulet. Una altra opció és farcir-los amb
una barreja feta amb xampinyons i ceba tallats petits i saltats a la
paella, combinats amb una mica de formatge camembert i fulles de
julivert ben picades. Si prefereixes una versió de vol-au-vents per
improvisar aperitius ràpids, farceix-los simplement amb una mica de
paté i posa-hi per sobre un trosset de pebrot escalivat o una nou de
melmelada de cirera. I, si ets dels amants del salmó, posa dins dels
vol-au-vents alguns trossets de salmó fumat i decora-ho amb unes tires
de cogombrets envinagrats.
Broquetes
Les broquetes són una opció ideal per preparar aperitius
deliciosos. Has provat mai de fer-les amb tomàquets cirerols
i formatge feta o mozzarella? Són delicioses i molt refrescants. Si, a
més, les decores amb una mica de salsa pesto, segur que els comensals
les menjaran en un tres i no res. Una altra proposta més sorprenent
són les broquetes amb raïm negre, pernil d’ànec i mango. Per fer-les,
només has de tallar el mango a daus i enfilar-los a la broqueta,
intercalats amb el raïm negre i una mica de pernil d’ànec. Passa les
broquetes per la paella un parell de minuts i serveix-les calentes.
Són delicioses!
Torradetes
Són un dels aperitius més clàssics i fàcils de preparar. A més,
les pots fer amb tot tipus d’ingredients. Formatge
fresc i codonyat; ventresca i pebrot; alvocat, salmó, tomàquet i
mozzarella; ceba confitada, formatge de cabra i anxoves; gula amb
pernil; escalivada i rocafort… Les combinacions per posar sobre una
torrada de pa són infinites. Deixa volar la imaginació i segur que triomfes!
Gotets amb cremes
Si vols sorprendre els convidats, a la llista dels aperitius
inclou-hi també gotets amb alguna crema freda, tèbia o
calenta. A banda de la clàssica vichyssoise, pots servir
crema de verdures amb encenalls de pernil ibèric, crema de carbassó
amb una mica d’ou dur ratllat per sobre, crema de carbassa i poma amb
un toc de curri, crema de meló… En funció de la temporada de l’any,
pots adaptar els aperitius per incloure-hi els aliments més adequats
segons l’estació. Així, per exemple, a l’estiu quedaràs d’allò més bé
si ofereixes gotets de gaspatxo tradicional amb un llagostí per sobre
o de gaspatxo de síndria amb fulletes d’alfàbrega, una recepta d’allò
més original i refrescant. Com a aperitius, les cremes són una
autèntica delícia!