BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Aperitius deliciosos per a un menú de celebració

13/de desembre/2019

Petits però indispensables. Sens dubte, els aperitius i els entrants tenen un paper protagonista als menús de celebració. Serveixen per fer boca i per preparar el paladar abans de donar pas a un àpat ben especial. Als establiments Bonpreu i Esclat i al supermercat online hi trobaràs tot el que necessites per fer unes propostes realment espectaculars.

 

Idees per preparar aperitius exquisits

Com dèiem, els aperitius són molt importants per aconseguir l’èxit quan tenim convidats o alguna cosa per celebrar al voltant de la taula. Per això, de la mateixa manera que passem una bona estona pensant quins són els plats més adequats per a un menú de celebració, també convé que dediquem uns minuts a pensar quins aperitius i entrants hi servirem.

Amb una mica d’imaginació, pots preparar exquisideses que et faran quedar la mar de bé. I, per aconseguir-ho, no cal que et gastis una fortuna en ingredients ni que passis hores a la cuina. Combina propostes senzilles amb d’altres de més elaborades i tindràs l’èxit garantit.

Tot seguit et donem algunes idees que t’aniran molt bé:

Salmó

És un dels aliments que no poden faltar mai a les taules de celebració. Un bon salmó fumat queda deliciós si el serveixes a làmines sobre llesques de pa de diferents tipus untades amb una mica de mantega. També pots preparar-lo en forma de rotlle. Farceix una làmina de salmó fumat amb formatge fresc i anet picat. Si vols, pots enrotllar-ho tot amb una llesca ben prima de pa de motlle. Tot seguit, talla-ho a rodanxetes per aconseguir uns petits canapès que lluiran perfectes entre els aperitius.

Foie

Un altre dels grans triomfadors que no falla mai entre els aperitius típics dels menús de celebració és el foie. A Bonpreu i Esclat, sobretot quan s’acosten dates tradicionals com el Nadal, disposem d’una extensa varietat de foie, tant en bloc com en altres formats. Per exemple, el trobaràs en forma de minicors o bombons, que et permetran donar un toc molt original als aperitius. El foie queda boníssim si el presentes sobre una torrada de pa amb panses. També combina molt bé amb ingredients dolços. Una bona idea per als aperitius és agafar les torradetes i posar-hi a sobre una làmina de fruita dolça i un trosset de foie. Segur que als convidats els encantarà aquest contrast subtil de sabors.

Embotits de Nadal

Per festes, a les nostres botigues hi trobaràs tot tipus d’embotits típics de Nadal, perfectes per servir a l’hora dels aperitius: indiot amb nous, dàtils i albercocs, gall dindi amb bolets i foie, pollastre farcit… Prepara una safata amb embotits variats i dona-li un toc de color i frescor decorant-la amb fruites de diferents tipus. Amb grans de magrana i raïm o nabius, quedarà espectacular. Acompanya’ls amb panets de diferents tipus o amb bastonets de pa perquè cada comensal pugui triar la combinació que més li agradi.

Vol-au-vents

Els vol-au-vents són una presentació molt vistosa que queda bé amb tot tipus d’ingredients. Prova de fer una barreja amb surimi talladet ben petit, maionesa i ceba tendra picada, tot amanit amb un raig d’oli, pebre i sal. Farceix els vol-au-vents i decora’ls amb una gamba i una mica de cibulet. Una altra opció és farcir-los amb una barreja feta amb xampinyons i ceba tallats petits i saltats a la paella, combinats amb una mica de formatge camembert i fulles de julivert ben picades. Si prefereixes una versió de vol-au-vents per improvisar aperitius ràpids, farceix-los simplement amb una mica de paté i posa-hi per sobre un trosset de pebrot escalivat o una nou de melmelada de cirera. I, si ets dels amants del salmó, posa dins dels vol-au-vents alguns trossets de salmó fumat i decora-ho amb unes tires de cogombrets envinagrats.

Broquetes

Les broquetes són una opció ideal per preparar aperitius deliciosos. Has provat mai de fer-les amb tomàquets cirerols i formatge feta o mozzarella? Són delicioses i molt refrescants. Si, a més, les decores amb una mica de salsa pesto, segur que els comensals les menjaran en un tres i no res. Una altra proposta més sorprenent són les broquetes amb raïm negre, pernil d’ànec i mango. Per fer-les, només has de tallar el mango a daus i enfilar-los a la broqueta, intercalats amb el raïm negre i una mica de pernil d’ànec. Passa les broquetes per la paella un parell de minuts i serveix-les calentes. Són delicioses!

Torradetes

Són un dels aperitius més clàssics i fàcils de preparar. A més, les pots fer amb tot tipus d’ingredients. Formatge fresc i codonyat; ventresca i pebrot; alvocat, salmó, tomàquet i mozzarella; ceba confitada, formatge de cabra i anxoves; gula amb pernil; escalivada i rocafort… Les combinacions per posar sobre una torrada de pa són infinites. Deixa volar la imaginació i segur que triomfes!

Gotets amb cremes

Si vols sorprendre els convidats, a la llista dels aperitius inclou-hi també gotets amb alguna crema freda, tèbia o calenta. A banda de la clàssica vichyssoise, pots servir crema de verdures amb encenalls de pernil ibèric, crema de carbassó amb una mica d’ou dur ratllat per sobre, crema de carbassa i poma amb un toc de curri, crema de meló… En funció de la temporada de l’any, pots adaptar els aperitius per incloure-hi els aliments més adequats segons l’estació. Així, per exemple, a l’estiu quedaràs d’allò més bé si ofereixes gotets de gaspatxo tradicional amb un llagostí per sobre o de gaspatxo de síndria amb fulletes d’alfàbrega, una recepta d’allò més original i refrescant. Com a aperitius, les cremes són una autèntica delícia!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.