BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Avui toca carn! Quina compro i com la cuino?

30/de setembre/2023

La carn és un aliment ric en proteïnes, alguns minerals i vitamines. També conté diferents quantitats de greixos en funció de l’animal i de la part o peça que escollim. Els experts recomanen consumir carn un màxim de tres a quatre cops per setmana, i d’aquests, la carn vermella un màxim de dos. Com podem distingir entre carn blanca i carn vermella? Per carn vermella entenem aquella carn provinent dels mamífers, més muscular i rica en ferro, que és el que li dona el color vermellós, com ara de bou, vedella, porc, xai, cavall i cabra, sigui fresca, picada, trossejada o congelada. La carn blanca, en canvi, és la procedent de la majoria d’aus i de conill.

La nostra carn de l’ERA
A Bonpreu i Esclat hi trobaràs tot tipus de carn, originària de granges i ramaderies catalanes que han estat seleccionades amb cura pels nostres especialistes. Una alimentació de qualitat i el respecte als ritmes de criança de cada animal ofereixen una carn excel·lent, més tendra i gustosa, que podràs gaudir en qualsevol ocasió. Així és la nostra carn de L’ERA, un producte de proximitat i amb una criança de categoria superior. Pots escollir entre el porc, el conill, la vedella, el xai o el pollastre de L’ERA. Te n’expliquem alguns detalls:

-El porc de l’ERA és de raça Duroc. Té una millor infiltració de greix i és de més qualitat. El trobaràs més tendre i gustós que cap altra.

-El conill de l’ERA és de creixement lent i de raça d’ulls negres. L’alimentació que se li dona s’acompanya d’espígol i romaní, que milloren la textura final de la carn.

-La vedella de l’ERA prové de granges on es crien vedelles femelles destinades exclusivament a la carn de l’ERA. El resultat és una carn melosa, gustosa i amb un color rosat intens.

-El xai de l’ERA, de carn molt tendra, és ideal per fer a la brasa. Durant els primers tres mesos les cries s’alimenten de cereals purs. 

-El pollastre de l’ERA prové d’una raça de creixement lent. Els animals són criats durant 56 dies en granges on es vigilen la densitat, l’alimentació i el comportament que tenen com a tret més diferencial.

Carnissers experts
A les carnisseries de Bonpreu i Esclat comptem amb professionals experts que et podran assessorar de manera personalitzada. Podràs resoldre qualsevol dubte sobre la peça o el tall de carn que necessitis i, a més, s’encarregaran de preparar-te el producte perquè aconsegueixis els millors resultats.

Als nostres taulells, hi trobaràs una carn per a cada ocasió: vedella, porc, xai, conill, pollastre, xai, magret d’ànec, salsitxes i hamburgueses fetes amb la millor carn –de vedella, de pollastre, d’indiot, de poltre o ecològica–. Pots optar per una vedella ecològica de la raça bruna dels Pirineus; tastar el poltre i el xai, o escollir el millor tall de cabrit per als dies més especials.

Si prefereixes comprar la carn envasada, a l’etiqueta hi trobaràs tota la informació que necessites. Així sabràs què compres i podràs valorar la qualitat del producte. També s’hi especifiquen els ingredients, el valor nutricional i els components al·lergògens de cada producte. 

Consells de cocció!
En cas que vulguis preparar les teves especialitats a casa, t’oferim alguns consells perquè en puguis treure el màxim profit:

-Si fas la carn a la graella o a la planxa, recorda que com més duri la cocció, més seca quedarà la peça. El millor és coure-la entre 3 i 5 minuts per cada costat, a foc alt o mitjà.

-Prepares una barbacoa? Treu la carn de la nevera una estona abans de coure-la i pinta-la amb una mica d’oli, així es courà d’una manera més uniforme.

-Dona un toc original a la teva carn amb una marinada de només mitja hora. La carn adquirirà tot un món de matisos nous. Pots utilitzar herbes aromàtiques, gingebre, soja, etc. El resultat serà realment espectacular! 

-Vols cuinar peces grans? Recorda que el forn és ideal per cuinar la carn d’una manera saludable, i l’opció ideal per a aquest tipus de carn. 

-La vedella guanya sabor si la deixes reposar 24 o 48 hores a la nevera. D’aquesta manera aconseguiràs una carn suau, melosa i aromàtica.

A Bonpreu i Esclat t’ho posem fàcil perquè puguis gaudir d’un àpat amb la millor carn, procedent de proveïdors de qualitat, que tenen un compromís ferm amb el medi ambient i el respecte a l’animal. Gaudeix-la sol, amb la família o els amics! Bon profit!

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.