BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Bacallà amb crema de fesols

Bacallà amb crema de fesols

03/de març/2017

El bacallà és un dels productes més típics de la Quaresma, el període de 40 dies entre Carnaval i Setmana Santa, durant el qual no es pot menjar carn segons la tradició cristiana. El personatge que simbolitza aquestes 7 setmanes d'abstinència és la Vella Quaresma, una dona vella que porta un o dos bacallans a les mans per donar-los a la canalla i té tantes cames com setmanes té la Quaresma, que els nens i nenes van arrencant a mida que van passant.

A Bonpreu i Esclat, et portem el bacallà del mar a la teva taula, el trobaràs a tots els taulells de peixateria dels nostres supermercats. I avui et presentem aquesta deliciosa recepta preparada amb productes de les Denominacions d'Origen Protegides de Catalunya (DOP), esperem que gaudeixis d'aquest bacallà amb crema de fesols, salsa suau de formatge i oli d'avellanes.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà dessalat de 160 g cadascun
  • 300 g de fesols de la DOP Fesols de Santa Pau
  • 200 g de suc de coure els fesols
  • 400 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g d’avellanes DOP Avellana de Reus
  • 200 g de nata líquida del 16% MG
  • 200 g  de formatge Urgèlia de la DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya
  • Sal en escames
  • Julivert picat


Elaboració:

  1. Posa els lloms de bacallà en una cassola. Cobreix-los d’oli i posa’ls a confitar a 90ºC durant 15-20 minuts.
  2. Pela les avellanes i talla-les irregularment. Quan el bacallà estigui confitat, pren un xic d’oli i barreja’l amb les avellanes i el julivert picat. Reserva-ho.
  3. Posa la nata en un cassó al foc i quan arrenqui el bull, tira-hi el formatge a daus, deixa-ho fondre i tritura-ho.
  4. Escalfa els fesols amb la seva aigua i un parell o tres de cullerades d’oli de confitar el bacallà. Tritura-ho fins que quedi una crema ben fina.
  5. Munta el plat amb la crema dels fesols al fons, el llom de bacallà al damunt, la salsa de formatge i un cordó d’oli d’avellanes.

Més entrades de blogs

El President Puigdemont rep els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

A l’acte hi van assistir els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli ...

La clotxa. El menú de pagès

La cultura popular diu que la clotxa era la solució dels pagesos que havien de passar dies...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.