BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Bacallà amb panses i pinyons

05/de març/2021

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 talls de morro de bacallà de 180 g cadascun 
  • 100 g de panses 
  • 50 g d’espinacs 
  • 25 g de pinyons 
  • 4 cullerades de sofregit de tomàquet 
  • 4 prunes seques 
  • 2 grans d’all 
  • 1 gotet de brandi 
  • allioli 
  • oli d’oliva verge extra 
  • sal 
  • pebre negre 
     

Preparació:

  1. En un cassó amb oli d’oliva, confita el bacallà amb els grans d’all. Quan l’oli arribi a 60 ºC, retira'l del foc. Deixa'l coure fora del foc 5-6 min. 
     
  2. Salta les panses amb oli fins que s’inflin. Afegeix-hi els pinyons i flameja-ho tot amb el brandi.
     
  3. Afegeix a la barreja de panses i pinyons el sofregit de tomàquet i deixa-ho coure a foc suau 2 min, fins que es concentri tot bé.
     
  4. Renta els espinacs i salta'ls amb les prunes seques i una mica d’oli. Salpebra-ho. Retira-ho i reserva-ho.
     
  5. Posa el bacallà confitat en una safata de forn i ruixa cada tall amb una cullerada de sofregit de panses i pinyons. Afegeix-hi una cullerada d’allioli per sobre.
     
  6. Gratina-ho a 180 ºC, 3 min, fins que l’allioli quedi daurat. 
     
  7. Serveix el plat col·locant a la base els espinacs amb les prunes i, per sobre, el bacallà gratinat.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.