BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Bacallà confitat amb trinxat d’espinacs i bolets, panses i pinyons

09/d’abril/2020

Ingredients per 2 persones:

Per al trinxat

  • 2 patates senceres de la varietat monalisa
  • 250 g. d’espinacs frescos
  • 100 g. de bolets frescos del tipus de conreu petits
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 1 pessic de sal
  • 1 pessic de pebre negre
  • Oli d’all i julivert

 

 Per al bacallà confitat:

  • 2 trossos de bacallà dessalat d’uns 150 g. cadascun
  • Oli de gira-sol
  • Pell de taronja, farigola, romaní

 

Per als pinyons i panses:

  • 1 grapat de pinyons
  • 1 grapat de panses
  • Un xic d’oli d'oliva verge extra
  • 1 gra d’all
  • Un raig de moscatell

 

Altres:

  • 4 fulles fresques d’espinacs

 

Preparació: 

1. Per al trinxat: fes bullir les patates senceres amb la pell. Un cop bullides, pela-les i fes-ne un puré amb una forquilla (mai en batedora elèctrica). Posa-hi oli i salpebra-ho.

2. Mentrestant, en una paella salta els espinacs frescos 1 minut. En acabat, retira'ls de la paella.

3. A la mateixa paella, aboca-hi un xic d’oli d’all i julivert i salta els bolets. Afegeix-hi la patata i els espinacs i remena-ho bé perquè quedi com una massa de patata amb espinacs i bolets. Retira-ho de la paella i reserva-ho.

4. Per al bacallà confitat: Posa en una cassola l’oli de gira-sol amb les herbes i les pells de taronja. Escalfa lleugerament l’oli i afegeix-hi el bacallà. Deixa-ho a foc molt lent durant uns 5 minuts aproximadament i, després, eixuga l'oli amb un paper absorbent.

5. Per als pinyons i panses: En una paella, salta lleugerament els pinyons amb un xic d’oli. Lamina un all ben fi i daura'l a la mateixa paella fins que en quedin xips cruixents. Posa-hi les panses en remull amb el moscatell uns 5 minuts i després salta-les amb el mateix oli dels pinyons.

6. Pica els pinyons, les xips d'all i les panses i mescla-ho amb una mica d’oli i sal. Ha de quedar un oli ben espès.

Muntatge:

  • En un cercle d'acer, col·loca el trinxat i marca'l en una paella perquè quedi ben cruixent pels dos cantons. Posa-ho al centre del plat.
  • Al damunt, afegeix-hi el bacallà amb algunes fulles fresques d’espinacs i l’oli de pinyons, alls i panses al voltant.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.