Abans que arribi el dia de la mona amb tota la seva dolçor, els
bunyols de vent ens han endolcit tota la Quaresma. Estan elaborats amb
una base de farina fregida en oli i, després, ensucrada. S'anomenen de
Quaresma o de vent perquè són fets d'una massa molt flonja i
sembla que, per dins, estiguin buits, és a dir farcits de vent. Si no
t’atreveixes a fer-los a casa, en trobaràs de boníssims a les nostres fleques.
Ingredients per a uns 30 bunyols:
- 75 g de farina
- 125 ml de llet (també pots utilitzar aigua)
- 3 ous mitjans
- 20-30 g de sucre
- sal
- oli d’oliva verge extra
- llevat
- greix de porc (opcional)
- anís
Preparació:
Per a la massa: en un bol, posa la farina en forma de
volcà i incorpora-hi tots els ingredients menys l’oli i l’anís Pasta
la barreja i deixa-la reposar 2 h al bol, tapada i en un lloc
temperat. D’aquesta manera, la massa doblarà el seu volum. Agafa
petites porcions de massa i fes-les agafar la forma definitiva. Posa
oli abundant en una paella. Quan estigui ben calent, afegeix-hi les
porcions de massa i deixa-les fins que quedin daurades pels costats.
Treu els bunyols de la paella, escorra'ls i posa-hi l’anís i una mica
de sucre per sobre.
