BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Cassoletes de crema catalana

07/de setembre/2020

Ingredients:

Per a la pasta brisa:
180 g de farina
75 g de mantega
1 ou
50 g de sucre de llustre
1 culleradeta de sal

 

Per a la crema:
600 ml de llet
5 rovells d’ou
180 g de sucre
25 g de Maizena
1 branca de canyella
pell de llimona

 

Preparació:

  1. Per a la pasta brisa: en un bol tamisa la farina, afegeix-hi la mantega tallada a dauets i barreja-ho amb els dits fins que tinguis una massa terrosa. Afegeix-hi la sal, l’ou i el sucre de llustre i barreja-ho fins a tenir una massa homogènia. Embolica-la amb film transparent i deixa-la reposar a la nevera 1 h.
  2. Entre dos papers de forn, estira la massa a un gruix aproximat de 0,5 cm. Talla els discos segons la mida dels motlles, folra’ls i deixa’ls refredar 30 min a la nevera.
  3. Punxa bé la massa i pinta-la amb clara d’ou batuda per tal d’impermeabilitzar la base. Cou-les a 180 ºC fins que siguin daurades. Reserva-ho.
  4. Per a la crema: en un cassó posa a bullir la llet (reserveu-ne una mica per desfer la Maizena), el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull deixa-ho infusionar uns minuts.
  5. Bat els rovells d’ou i afegeix-hi la Maizena dissolta amb la llet reservada.
  6. Aboca la llet calenta sobre els rovells, cola-ho tot i cou-ho a foc baix, remenant-ho constantment. Així que s’espesseix treu la crema del foc, aboca-la en un bol i deixa-la refredar filmada a pell. Reserva-la a la nevera.
  7. A l’hora de servir, omple les cassoletes amb la crema i cremeu-la amb la pala o un bufador.
     

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.