Ingredients:
Per a la pasta brisa:
180 g de farina
75 g de mantega
1 ou
50 g de
sucre de llustre
1 culleradeta de sal
Per a la crema:
600 ml de llet
5 rovells d’ou
180 g de sucre
25 g de Maizena
1 branca de canyella
pell de llimona
Preparació:
- Per a la pasta brisa: en un bol tamisa la farina, afegeix-hi la
mantega tallada a dauets i barreja-ho amb els dits fins que tinguis
una massa terrosa. Afegeix-hi la sal, l’ou i el sucre de llustre i
barreja-ho fins a tenir una massa homogènia. Embolica-la amb film
transparent i deixa-la reposar a la nevera 1 h.
- Entre dos papers de forn, estira la massa a un gruix aproximat de
0,5 cm. Talla els discos segons la mida dels motlles, folra’ls i
deixa’ls refredar 30 min a la nevera.
- Punxa bé la massa i pinta-la amb clara d’ou batuda per tal
d’impermeabilitzar la base. Cou-les a 180 ºC fins que siguin
daurades. Reserva-ho.
- Per a la crema: en un cassó posa a bullir la llet (reserveu-ne una
mica per desfer la Maizena), el sucre, la canyella i la pell de
llimona. Quan arrenqui el bull deixa-ho infusionar uns minuts.
- Bat els rovells d’ou i afegeix-hi la Maizena dissolta amb la llet reservada.
- Aboca la llet calenta sobre els rovells, cola-ho tot i cou-ho a
foc baix, remenant-ho constantment. Així que s’espesseix treu la
crema del foc, aboca-la en un bol i deixa-la refredar filmada a
pell. Reserva-la a la nevera.
- A l’hora de servir, omple les cassoletes amb la crema i cremeu-la
amb la pala o un bufador.
