BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Com fer una bona vinagreta

15/d’abril/2020

Si ja se t’han acabat les idees per preparar pastissos i dolços, què et sembla si comences a experimentar amb les amanides? Et proposem les vinagretes més bones i originals per gaudir d’un àpat saludable!

No hi ha dubte que les receptes estrelles del confinament han estat els pastissos, les galetes i tota mena de dolços. En segon lloc, trobarem aquelles receptes que requereixen una mica més de temps, com les croquetes, els canelons i les lasanyes, que ara tenim estona per preparar. Però, què passa amb les amanides? És important que aquests dies no t’oblidis de menjar bé i estem parlant d’un plat que a més de ser saludable es pot amanir de moltes maneres!

 

L’important és la barreja

A l’hora de preparar una amanida hi ha dues coses que has de tenir molt presents: escollir els ingredients i decidir com els amaniràs. No tinguis por de barrejar vegetals, fruites, llavors i, fins i tot llegums, perquè el plat sigui ben complet. Després, toca amanir-ho. Com ho pots fer? Et revelem un secret: hi ha vida més enllà de l’oli, el vinagre i la sal!

Una bona manera d’amanir un plat és preparar una bona vinagreta. Es tracta d’una emulsió i per fer-la només cal un bol i una forquilla o una batedora de varetes, en funció de la consistència que li vulguis donar. La més habitual barreja oli d’oliva, vinagre, sal i una mica de mostassa de Dijon. Vigila no posis massa vinagre ni mostassa o tindrà un gust massa fort!

 

Partint d’aquesta vinagreta bàsica, aquí tens algunes opcions que et poden ajudar a un toc diferent a les teves amanides. En tots els casos l’oli d’oliva i la sal són fonamentals:

  • Herbes aromàtiques i melmelada de maduixa
  • L’oli de macerar unes anxoves, all i julivert
  • Suc de taronja, mantega i pebre
  • Fruita seca picada i orenga
  • Mel i suc de llimona

 

La consistència perfecta de la vinagreta

T’hem donat cincs exemples d’ingredients amb què pots preparar una vinagreta, i segur que has vist que hi ha tantes opcions que només cal que facis volar una mica la imaginació. Això sí, la consistència és important i, per això, no oblidis que l’ingredient principal en tots els casos ha de ser un bon oli d’oliva, ja que és el que permetrà fer l’emulsió per espessir l’amaniment.

Aquest és, precisament, l’últim pas per preparar una bona vinagreta: quan hagis posat els ingredients al bol, emulsiona’ls per espessir-los. Pots fer-ho amb una forquilla i batent amb força, si no has preparat gaire quantitat d’amaniment, o pots recórrer a una batedora de varetes, manual o elèctrica.

No esperis que et quedi com una maionesa, ja que les vinagretes són més líquides. L’objectiu és que la barreja tingui certa consistència, però ha de mantenir la textura líquida. Això sí: les vinagretes són emulsions molt inestables i això vol dir que no aguanten gaire estona. Per això, l’has de preparar al moment i servir-la sense esperar gaire estona, o tornarà a quedar-te líquida del tot.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.