BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Combatre la calor menjant

12/d’agost/2020

Està molt bé engegar el ventilador i, si cal, l’aire condicionat, però la calor, a l’estiu, també la pots combatre amb el que menges.

Si a l’estiu la calor et treu la gana, no pateixis, perquè això passa a moltes persones. Per això és més important que mai triar bé el que menges i, quan fa calor, has d’escollir aliments que t’hidratin i et refresquin. Per sort, la dieta mediterrània t’ofereix desenes d’opcions que val la pena tenir en compte!

Quan fa calor, hidratar-se és molt important. En aquest sentit, pots preparar àpats lleugers, refrescants i hidratants molt interessants: des d’una amanida fins al gaspatxo de tota la vida, passant per cremes i sopes fredes, com la de meló i, és clar, els gelats, tens moltes opcions, però també les has de saber triar bé.


Les amanides són les reines de l’estiu

Com és normal, quan fa calor no venen de gust els guisats ni les sopes calentes. Per això les amanides són les reines de l’estiu. Pots preparar-les amb tota mena d’enciams per donar-los sabors i textures diferents, pots afegir-hi fruita seca i llavors i, per fer-les encara més bones, posar-hi alguna fruita, com trossos de préssec i síndria. Et saciarà, t’hidratarà i et refrescarà!

A més de les amanides de tota la vida, també hi ha una altra recepta que no pot faltar: el gaspatxo. És molt tòpic dir que és una amanida líquida, però és veritat: tomàquet, aigua, cogombre, pebrot, ceba... els ingredients ja els coneixes i si te’l beus ben fresc, és perfecte per combatre la calor. Si tens una mica més de gana, pots decidir-te, també, pel cosí del gaspatxo, el salmorejo, que és una mica més dens, o per una crema freda de meló, per exemple.


Plats ben frescos

La millor manera de refrescar-te menjant és optar per plats freds i, si són rics en aigua, molt millor. Ja hem parlat de les amanides i les sopes, de manera que passem a les postres. No hi ha dubte que la fruita és la millor opció: un meló o una síndria ben frescos t’ajudaran a baixar la sensació de calor, com bona part de les fruites que són de temporada, com les prunes, els préssecs i els albercocs.

Però, si hi ha un producte que sigui irresistible quan fa molta calor, és el gelat. Acabat de sortir del congelador, de seguida en notaràs els efectes refrescants. Però ves amb compte, perquè molts gelats porten massa sucre i això t’acabarà donant més set. El millor que pots triar són els gelats de gel (que no porten crema de llet), i si són sense sucre, molt millor!


I si li poses un toc picant?

T’hi has fixat mai que quan menges aliments picants et poses a suar? Segur que ja saps que suar és la resposta que té el nostre cos per refrescar-nos... Per tant, pot ser que menjar aliments picants també sigui una manera de refrescar-nos? Si ho preguntes a un mexicà la resposta serà un sí rotund. Els picants van a gustos, perquè no agraden tothom, però vaja, si hem parlat d’amanides, sopes fredes, fruites i gelats com a millors opcions per refrescar-nos menjant, no podíem oblidar-nos tampoc dels aliments picants, que són una manera diferent (i molt saborosa!) de provocar la resposta fisiològica que necessitem per passar més bé la calor!

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.