BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Consells per fer bones fotos gastronòmiques

27/d’abril/2016

La Marta Sanahuja, coneguda també al món on-line com a Delicious Martha, va néixer a Barcelona ara fa 26 anys. És publicitària de professió, però el que actualment l’ocupa i, sobretot, li apassiona és la gastronomia i tot allò que l’envolta. Si ha de triar un cuiner, cita l'andalus Àngel León i si li fem escollir un únic plat, es decanta per les postres. Formarà part del jurat del 17è Concurs de cuina de Bonpreu i Esclat i, a través d’aquesta entrevista, ens desvetlla algunes de les seves recomanacions per fer bones fotografies gastronòmiques i alhora conèixer-la una mica més de prop.


Consells per fer bones fotografies gastronòmiques

  1. Busca un enquadrament diferent, intenta no ensenyar el mateix que la resta.
  2. La llum ha de ser natural, sense filtres i amb molta claror.
  3. Fes les fotos amb calma, sense presses i pensant què vols ensenyar i què vols que captin de la nostra imatge.
  4. Evitar recarregar excessivament i que no s’apreciï allò que realment importa: el menjar. Per exemple, aquella torrada, l’hamburguesa, la fruita... són prou maques com per lluir soles; no cal posar-ho tot a dins la foto.
  5. Ser original, intentar mostrar el nostre punt de vista diferent. Cal transmetre el que sents en aquell moment amb el plat al davant.
  6. No s’hi val amb una foto. Quan en tiris, fes-ne moltes i després se seleccionen les millors.
  7. Si no estàs convençut de la foto, no la pengis. És millor descartar material o repetir escenaris.


Com va sorgir la teva passió pel món de la gastronomia?
Per un canvi prou important a la meva vida en tots els nivells. Deixar la feina, voler donar un gir de 180º i llençar-se al buit.

El que va començar com una afició s’ha convertit en la teva professió?
Totalment. Mai hagués dit que podria ser així, però sí.

Cuines tot allò que fotografies?
Sempre. Jo sóc qui cuina, munta l’escenari, recull, neteja, i després comparteix el menjar!

A l’hora de fer les fotos, fas servir un smartphone o una càmera?
Actualment, ambdues coses. Abans només l’iphone; ara ja tinc una càmera que em va agradar molt des del primer moment i que crec que és perfecta per a mi.

Quanta estona trigues en seleccionar i preparar l’atrezzo que utilitzes a les fotos?
En preparar l’escenari no massa. Quan estic cuinant ja em ve al cap com serà l’escena. Tot i que, en general, s’ha d’invertir molt de temps des que penses el plat fins que reculls, neteges i ho menges tot fred.

Quin sentit consideres que pren més valor en la gastronomia: gust, vista, olfacte...?
Avui en dia, per mi l’important és l’experiència que visquis a través de tots els sentits. Evidentment, a nivell de xarxes, la vista és la protagonista. El menjar entra pels ulls!

Formaràs part del jurat del 17è concurs de cuina de Bonpreu i Esclat juntament amb en Nandu Jubany i en Josep Sucarrats, com emprendràs la tasca de seleccionar la recepta guanyadora?
Com intento sempre: amb objectivitat i buscant el valor afegit de cada un dels participants. Allò que els doni un punt de diferenciació i que transmeti el que busca el seu autor.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.