BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Cornet de farro amb formatge serrat d’ovella

18/d’abril/2016

El col·lectiu Cuina Volcànica va néixer l’any 1994, quan un grup de restauradors van unir-se per promocionar la comarca de la Garrotxa per mitjà dels fogons, tot preparant àpats amb productes de proximitat. Per fer-ho, estan recuperant receptes tradicionals, alhora que aposten per la innovació, per tal de destacar productes que havien quedats força oblidats, o havien deixat de tenir un ús habitual en la cuina. Un bon exemple és el farro —farinetes bullides o fregides fetes amb farina de blat de moro— associat al temps de post-guerra i pocs recursos, del qual s’han elaborat receptes, per incorporar-lo als plats dels diferents restaurants del col·lectiu.

El farro és precisament l’ingredient garrotxí que aquest col·lectiu gastronòmic ha seleccionat per a la recepta que us presentem des de Bonpreu i Esclat, però són molts més els productes d’aquesta comarca que destaquen com: els fesols de la tavella brisa de Santa Pau, el fajol, la patata mora, el nap negre, embotits artesans com el piumoc, etc. Anima't a preparar aquesta recepta que de ben segur sorprendrà a tots els comensals!

Cornet de farro amb formatge serrat d’ovella

Ingredients:

- Per al cornet

  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 3 clares d’ou
  • Un pessic de sal
  • 70 g de farina
  • 30 g de farro


- Per al farcit

  • 200 g formatge serrat d’ovella
  • 4 fulles de gelatina
  • 200 g de nata semi-muntada
  • 100 ml de brou o aigua


Elaboració:

  1. Per fer la massa del cornet, barrejarem tots els ingredients amb la mantega a punt de pomada. Una vegada tot barrejat, estirem la massa, en fem rodones i les posem damunt d’un Silpat o làmina de silicona apta per a forn. Mentrestant, escalfem el forn a 180ºC, quan tingui la temperatura, els posem al forn durant 8-10 minuts. Quan la massa estigui cuita, i sense deixar-la refredar, els donem la forma de con i ho reservem.
  2. Posem les fulles de gelatina en remull en aigua freda i les reservem. 
  3. Escalfem el brou o l'aigua amb la gelatina, tot seguit hi triturem el formatge i després ho barregem amb la nata semi-muntada, de dalt a baix amb cura, fins que quedi amb textura de mousse.
  4. Ho muntem farcint el cornets amb la mousse i, per decorar, hi podem posar daus de fruites de temporada i reducció de ratafia.

La Cuina Volcànica, un brot de gastronomia del territori que agraeix la seva gent.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.