Ingredients per a 4 persones
1 kg de caquis madurs
1 poma petita
500 g de sucre
morè
1 llimona
1 canonet de canyella
Per a la massa:
400 g de farina de blat
200 g de
farina de sègol
100 g de mantega
½ cullerada de sal
1 ou
Preparació:
1. En mig litre d'aigua, posa el sucre, la pela de la llimona i
la canyella, a foc suau, amb la poma sense pelar, tallada a
dauets.
2. Fes un puré amb els caquis pelats i el suc de la
llimona. Incorpora'l a l'almívar i cou-ho fins a obtenir una
melmelada.
3. Per a la massa: barreja les farines, la sal i la
mantega, i afegeix-hi aigua fins a obtenir una textura que es pugui
pastar. Deixa-ho reposar 30 min a la nevera.
4. Estén la massa
amb un corró i talla-la en cercles. Omple la meitat de cada cercle amb
la melmelada i tanca les vores amb aigua.
5. Pinta-ho amb ou
batut i fes-ho coure al forn, a 180 ºC, 20-25 min.
