BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Cuixa de xai al forn amb herbes fresques, patates i pomes

12/d’abril/2021

Ingredients per a 4 persones:

1 cuixa de xai grossa, amb la pell (uns 2,5 kg)
1 cullerada de comí
2 cullerades de pebre negre
el suc i la pela ratllada d’1 llimona
½ bitxo
2 cullerades de mel
3 grans d’all pelats
branquetes de farigola
branquetes de romaní
6 fulles de julivert
oli d’oliva verge extra
sal fina
8 patates molt petites
2 pomes  

Preparació:

  1. Fes uns talls en forma de rombe a la pell de la cuixa de xai.
     
  2. Tritura l’oli d’oliva amb el pebre, un xic de sal, el comí i el bitxo. Mescla l’oli amb la cuixa i deixa-la 24 h a la nevera.
     
  3. Mescla la mel amb el suc de llimona, la pela de llimona i tres grans d’all pelats i aixafats. Afegeix-hi una mica d’oli i reserva-ho.
     
  4. Pica les herbes fresques (el romaní, la farigola i el julivert) i reserva-les. Rosteix la cuixa de xai al forn, a 180 ºC, 1 h 30 min.
     
  5. A mitja cocció, posa-hi la mescla que has fet amb la mel i ves-hi tombant la carn de tant en tant, per a una cocció uniforme.
     
  6. Afegeix-hi les patates, amb la pela ben neta i tallades per la meitat; continua la cocció 20 min més i afegeix-hi les pomes, sense el cor, sense pelar i tallades a grills.
     
  7. Acaba de coure la carn, les patates i les pomes al forn. Quan hagis tret la carn del forn, afegeix-hi les herbes picades fresques i deixa-ho reposar 5 min.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.