BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Els 6 consells que has de seguir per aconseguir un pa de pessic ben esponjós

02/d’agost/2021

El pa de pessic és una de les receptes de pastisseria que aprenem a fer més aviat, però això no vol dir que aconseguir el resultat perfecte sigui fàcil. Un bon pa de pessic ha de ser esponjós, saborós i cuit al punt perfecte perquè no quedi ni cru ni massa sec.

Per aconseguir el pa de pessic ideal n’hi ha prou amb seguir alguns consells. Pren-ne nota i veuràs com de seguida tens ganes d’anar a la cuina i preparar-ne un!

Pesa els ingredients
La pastisseria és una ciència exacta i, per això, és important que pesis els ingredients correctament. Posar més farina o més ou del que indica la recepta afecta el resultat final. I amb el sucre passa el mateix: potser tens la temptació de posar-ne menys perquè la recepta sigui més lleugera, però aquest ingredient no només serveix per endolcir, sinó que també afecta l’elasticitat i la consistència final del pa de pessic.

Fes servir el tamisador
La farina s’ha de tamisar, perquè així no quedaran grumolls a la massa. A més, introduiràs aire a la barreja i, per tant, ajudaràs que quedi esponjós. Si no tens un tamisador, no pateixis, perquè amb un colador fi aconseguiràs el mateix resultat.

No et passis barrejant
Posar tots els ingredients al bol, posar en marxa la batedora o l’amassadora i anar-te’n a donar una volta és mala idea. És clar que els ingredients han de quedar ben barrejats i integrats, però si amasses molta estona, el pa de pessic et quedarà més dur. Per tant, fes-ho el temps just i necessari perquè els ingredients quedin ben integrats i la barreja sigui homogènia.

Munta les clares
És un truc infal·lible: si separes els rovells de les clares i muntes les clares abans d’incorporar-les a la massa, el resultat serà molt més esponjós. Pots fer servir una batedora per muntar-les en un tres i no res i no t’oblidis de posar-hi una culleradeta de sucre perquè siguin més consistents. Després, incorpora les clares a la massa amb una espàtula i a poc a poc perquè no es desmuntin.

Posa farina al motlle
Si has seguit els consells fins ara, ja tens mitja victòria. Arriba el moment de posar la massa al motlle, però abans, no t’oblidis d’untar-lo amb una mica de mantega (o oli) i farina, fins i tot si el motlle és antiadherent. Així segur que no se t'enganxa quan l’hagis de desemmotllar. Una vegada cuit, deixa que el pa de pessic es refredi una estona a temperatura ambient: és més fàcil treure’l del motlle si no està calent.

Aprèn tots els secrets del teu forn
Cada forn és un món, i val la pena que en coneguis bé el funcionament per ajustar-lo bé i que el pa de pessic quedi perfecte. Això sí, hi ha alguns consells que serveixen per a tota mena de forns:

En primer lloc, sempre, sempre, has d’escalfar el forn a 200 ºC, 15 minuts, abans de posar-hi el pa de pessic. I en segon lloc, quan posis el pa de pessic dins del forn, fes cas al temps i a la temperatura de cocció que et doni la recepta i, sobretot, no obris el forn a mitja cocció, ja que això fa que perdi temperatura (i per tant, malgastis energia) i que el pa de pessic baixi. Arribarà un moment que l’hauràs d’obrir per comprovar que estigui al punt (recorda: punxa’l amb un escuradents i, si surt net, ja està cuit), però espera’t que estigui daurat i hagi passat gairebé tot el temps que indica la recepta.

Si segueixes aquests consells, veuràs com el pa de pessic deixa de ser un secret per a tu. A partir d’aquí, arriba el moment de posar-te creatiu i posar una mica de suc de llimona o de taronja o cacau a la massa per donar-li sabor. I quan l’hagis tret del motlle, és l’hora de deixar volar la imaginació i decorar-lo i farcir-lo com t’agradi més per celebrar qualsevol ocasió. Bon profit!

 

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.