Ingredients per a 4 persones
1 col
300 g de bacallà salat
1 ceba
sal
4 tomàquets
farina
oli d’oliva verge extra
Per a l’hummus:
1 pot de cigrons cuits
2 grans d’all
comí
1
llimona
1 cullerada de llavors de sèsam torrat
1 cullerada
de gingebre en pols
sal
pebre vermell
oli d’oliva
verge extra
Preparació
- Posa el bacallà en remull 24 h i talla’l en rectangles petits.
- Posa a bullir aigua abundant i, quan arrenqui el bull, sala-la i
escalda-hi (3 min) les fulles de col netes. Escorre-les.
Per a l'hummus:
- Escorre i renta els cigrons, posa’ls a la batedora i afegeix-hi un
gra d’all. Escaliva l’altre all. Afegeix-hi sal, el suc de la
llimona, el sèsam, el gingebre, pebre i comí. Bate-ho afegint-hi oli
d'oliva verge extra fins que es formi una pasta fina però espessa.
- A cada fulla de col, posa-hi una mica d’hummus i de bacallà,
embolica-ho i enfarina-ho. Fregeix els farcellets en oli i deixa’ls
sobre un paper absorbent.
- Sofregeix una ceba a daus i, quan agafi color, afegeix-hi el
tomàquet, pelat i ratllat. Deixa’l coure. Quan estigui fet el
sofregit, afegeix-hi els farcellets, cou-los uns instants i
emplata’ls, calents.
