BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Gelat de figues casolà

17/de setembre/2020

Ingredients:

  • 200 g de figues fresques
  • 200 ml de nata líquida 35% MG
  • 500 ml de llet
  • 4 ous
  • 150 g de sucre

Preparació:

  1. Pela les figues, trosseja-les i posa-les en un cassó amb 50 g de sucre.
  2. Posa’l al foc i vés-lo remenant amb una forquilla per fer-ne puré. Quan el puré faci els primers borbolls, aparta-ho del foc i deixa-ho refredar del tot.
  3. Posa la llet en un cassó i fes que arrenqui el bull.
  4. Separa els rovells de les clares d'ou.
  5. Blanqueja els rovells amb 100 g de sucre amb un robot de cuina, fins que dobli el volum. Afegeix-hi la llet calenta, a poc a poc, sense parar de remenar. Quan estigui tot ben barrejat, torna a abocar la barreja al cassó i escalfa-la.
  6. Deixa pujar la temperatura de la barreja, sense parar de remenar, just fins a 83 ºC, i aparta-la del foc; deixa refredar la crema anglesa completament.
  7. En fred, barreja el puré de figues, la nata i la crema anglesa i deixa-ho batre a la geladora.
  8. Si no en tens, posa la mescla al congelador i vés-la remenant de tant en tant (cada 5 h) fins que quedi completament congelada.
  9. Reserva el gelat al congelador fins al moment de servir-lo.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.