BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Idees per celebrar la Castanyada a casa

13/d’octubre/2023

Panellets, castanyes i ratafia són els tres ingredients principals de la Castanyada. Els últims anys hi hem incorporat elements d’altres contrades, però aquests tres no hi falten mai i et volem donar algunes idees perquè celebris la nit del 31 d’octubre seguint la tradició més nostrada. T’hi apuntes?

Torrem castanyes?
Vols torrar les castanyes a casa i no saps ben bé com fer-ho sense tenir ensurts com el del ‘marrameu’ de la cançó? A Bonpreu i Esclat en trobaràs de crues, i ara t’expliquem què has de fer quan arribis a casa per torrar-les i què has de tenir en compte:

  1. Fes un petit tall a les castanyes amb la punta d’un ganivet abans de torrar-les. Així no esclataran per l’escalfor.
  2. Posa les castanyes en remull amb uns 10 grams de sal durant una hora abans de torrar-les, ja que així es couran més bé. Després, pots fer servir una paella castanyera, amb forats o, si no en tens, una de normal i prepara’t per fer una mica d’exercici: per coure bé les castanyes necessitaràs vint minuts sense deixar-les de moure, perquè no es cremin.
  3. Quan tinguis les castanyes torrades, és important que conservin l’escalfor. Si tens un diari a mà, pots fer la paperina de tota la vida, sinó: pots tapar-les amb un drap de cotó.

I si sobren castanyes?
Si has comprat més castanyes del compte, hi ha una manera molt fàcil de conservar-les: pots confitar-les i glacejar-les, fent un ‘marron glacé’, unes postres franceses molt bones i fàcils de fer: cou les castanyes en aigua, 10 minuts i, quan s’hagi refredat, pela-les. Després, fes un almívar amb 500 g d’aigua i 500 g de sucre, posa-hi les castanyes pelades i cou-les 10 min. Apaga el foc, tapa l’olla i deixa-ho reposar tot un dia. Repeteix això tres dies i ja ho tindràs! (Hem dit que és fàcil, però no que es faci en un tres i no res!).

Fem panellets?
Ja tens les castanyes a punt? Doncs ara és l’hora de fer panellets! El millor d’aquests dolços tradicionals de la Castanyada és que se’n poden fer de tantes varietats com vulguis partint de només tres ingredients: ametlla en pols, sucre de llustre, clara d’ou, aigua i sal. Per uns 25 panellets necessitaràs 500 g d’ametlla, 500 g de sucre, una clara d’ou, una miqueta d’aigua i un polsim de sal.

De fet, aquests ingredients els pots trobar fàcilment als nostres establiments i a BonpreuEsclat online

Amb aquest massapà a punt, arriba el moment de fer volar la imaginació, o de fer els panellets clàssics. En aquest últim cas, cobreix de pinyons, d’ametlla torrada o de coco les boles de massapà, pinta-ho amb una mica de rovell d’ou i cap al forn, 3 o 4 minuts, fins que quedi tot torrat.

Si tens ganes de fer panellets més originals, et donem algunes idees:

  • De cafè: Prepara un cafè i mescla’l amb la massa (substituint l’aigua).
  • De mojito: Pica unes fulles de menta i mescla-les amb la massa, amb una mica de suc de llima.
  • De fruites: Tria la fruita que t’agradi més i fes-ne suc. Substitueix l’aigua pel suc de la fruita i decora el panellet amb trossets de fruita.

El millor de tot és que si et fa mandra embrutar la cuina, a Bonpreu i Esclat trobaràs panellets per a tots els gustos. Des dels clàssics (de pinyons, d’ametlla i de coco) fins als més originals, perquè trobis el que t’agradi més!

Bona Castanyada!
Ja has decidit quins panellets et menjaràs? Ja tens ganes de torrar castanyes per celebrar la Castanyada? Tampoc t’oblidis dels moniatos, eh? Són el complement perfecte per a la nit de Tots Sants i en pot trobar de cuits a les fleques Bonpreu i Esclat i crus a la secció de fruita, perquè els preparis com t’agradin més.

Amb aquestes idees i consells, segur que t’ho passaràs d’allò més bé preparant la Castanyada!


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.