A l’hora de preparar una barbacoa, és
molt important
escollir
una bona carn. Ja sigui vedella, porc, conill o pollastre,
sempre has de buscar un producte de qualitat, com el que t’oferim a
Bonpreu i Esclat. Seleccionem les carns i en supervisem tot el
procés: vetllem perquè els animals a la granja tinguin
llibertat de moviment i bones condicions de ventilació, il·luminació i
dieta, així com perquè siguin transportats de la manera adequada.
Tant al taulell de la carnisseria com a
les neveres de productes envasats i a
BonpreuEsclat Online, hi trobaràs la
carn de l’Era, una marca que engloba els productes carnis de més
qualitat. Es tracta d’una carn cent per cent de proximitat,
que prové de granges i escorxadors de Catalunya.
El xai, el pollastre i el conill de l’Era són ideals per fer a
la brasa. La vedella també és una molt bona opció. Feta a
la graella queda tendra i melosa. Has tastat l’exquisida vaca Rubia
Gallega? També la trobaràs a les nostres botigues. Tot seguit fem un
bon repàs dels millors productes per fer a la barbacoa i t’oferim uns
trucs que t’aniran la mar de bé.
Tria carn de primera qualitat per a la barbacoa
Hi ha dos productes que són essencials a
l’hora de fer una bona barbacoa: la botifarra de pagès i les
salsitxes de porc de l’Era. Si les acompanyes amb unes
bones patates al caliu i amb salsa allioli, gustosa i tradicional,
tindràs el triomf assegurat. També pots optar per tastar-ne altres
varietats: de rocafort, amb escalivada, amb foie i poma… I recorda: no
les punxis quan les posis a la graella, perquè perdran les aromes i la tendresa.
Hamburgueses per a tots els gustos
La varietat i els acompanyaments són
infinits. L’hamburguesa desperta passions i és un mos
molt estimat a qualsevol barbacoa. En coneixes els diferents tipus que
es venen a Bonpreu i Esclat?
-
De porc i vedella amb all i julivert. Aquesta
hamburguesa és la més indicada per als amants dels grans reptes.
Perquè mantingui la tendresa, quan la facis a la barbacoa, cou-la
només una vegada per cada costat.
-
Pollastre amb ceba. Si t’agrada el sabor però vols
una carn baixa en greix, aquesta hamburguesa és la teva. I, perquè
encara sigui més especial, pots combinar-la amb melmelada de pebrots
del piquillo.
-
I encara més! Ara a Bonpreu i Esclat pots degustar
les nostres hamburgueses en format mini. Són ideals per fer boca.
També t’oferim hamburgueses d’indiot, de conill, de porc ibèric, de
carn ecològica, de bistec, de vedella de l’Era, de vedella Angus de
Nebraska… Tasta-les totes i prepara una barbacoa diferent. T’encantaran!
La carn de porc triomfa a la barbacoa
El llom de porc ecològic és un producte perfecte per fer a la
graella. Et recomanem que el salpebris després de girar la
carn sobre la brasa perquè, si es fa abans de coure-la, la carn treu
aigua i perd suc. Pots aromatitzar el llom amb herbes provençals.
Pel que fa a la cansalada, ha
d’estar ben feta perquè quedi tendra. És important, per
tant, que dediquis temps a cuinar-la. A l’hora de servir-la, dona-li
un toc de color amb verduretes variades.
La presa de porc de l’Era també és ideal per a la
barbacoa. És una carn molt valorada, amb un greix intramuscular que li
atorga un sabor especial. Si vols ser creatiu, escull melmelades
salades o chutney per acompanyar aquestes peces delicioses.
Filet: una opció irresistible
A qui no l’agrada un bon filet fet a la
barbacoa? A Bonpreu i Esclat podem assessorar-te perquè en coneguis
les possibilitats que tenim a la teva disposició.
Filet de vedella
És el més valorat. Com més gruixut sigui
el tall, més melós quedarà. La carn ha d’estar poc feta (el punt
dependrà de cada gust).
Filet de porc
A la cuina es considera una peça
exquisida i versàtil. És molt tendre i gustós.
Filet de pollastre
És un dels talls més selectes d’aquesta au.
Filet de porc
Una peça lleugera i tendra. Perquè quedi
més sucosa, abans de coure-la a la barbacoa pots deixar-la marinar
algunes hores amb oli, suc de llimona i herbes aromàtiques.
Altres productes que et faran quedar molt bé
Les possibilitats de fer carn a la
graella i aconseguir un resultat espectacular són infinites. Recorda
aquests consells la propera vegada que facis una barbacoa:
Cuixa de pollastre de pagès
Queda exquisida si la deixes marinar.
Prepara una marinada amb 100 ml d’oli, una cullerada de pebre vermell
de La Vera, una cullerada d’orenga, un gra d’all picat, pebre negre,
20 ml de vinagre i sal. Unta amb un pinzell la cuixa de pollastre de
pagès (a Bonpreu i Esclat te l’oferim preparada per fer-la a la
barbacoa) i deixa-ho marinar. Segons la temporada, pots combinar
aquesta carn amb ceba tendra, alls tendres o calçots.
Xurrasco de vedella ecològica
És un producte de qualitat suprema que
s’obté de les costelles. Aquesta carn, cuita a la brasa a foc lent,
resulta extraordinàriament bona.
Galta de porc tallada amb os
Contràriament al que sembla, no té gaire
greix. És una carn molt melosa i tendra que, quan es cou, genera una
capa cruixent boníssima a l’exterior. Pel gruix que té, necessita una
cocció més llarga i lenta. Quan la facis a la barbacoa, recorda que
has de girar-la tot sovint perquè no es cremi.
Tires de costella de porc de l’Era
Són un recurs ideal per cuinar a la
graella. Abans de fer-les, pots untar-les de deliciosa salsa barbacoa
amb un pinzell. Te’n lleparàs els dits!
Carn de conill
A la brasa s’ha de coure a poc a poc amb
prou distància respecte de les brases per evitar que es cremi. És
tova, té poc greix i pots trobar-la en forma de llom o cuixa. De
guarnició, pots posar-li unes verdures a la graella: tomàquet, carbassó…
Costelles i mitjanes de xai
Perquè tinguin el sabor i la textura
perfectes, han de quedar lleugerament rosades. T’aconsellem que, en el
moment de cuinar-les, situïs la graella a uns 15 cm de les brases i
que les coguis 5 minuts per cada costat. Com que és una carn greixosa,
és perfecta per fer-la a la barbacoa.
Un producte estel·lar
Per acabar aquest repàs de les carns
ideals per fer a la barbacoa, volem parlar d’un producte de qualitat
màxima. Coneixes la carn de mitjana de vaca de raça Rubia Gallega que
tenim a Bon Preu i Esclat? El sabor i el característic color vermell
la converteixen en la reina de la barbacoa. T’expliquem la millor
manera de preparar-la:
-
Deixa-la temperar: cal treure-la de la nevera com a
mínim una hora abans de cuinar-la. Sobretot és molt important que el
centre de la mitjana estigui a temperatura ambient abans de coure-la.
-
Com ha de ser la brasa? Convé que sigui potent
perquè resisteixi el temps de cocció. A més, perquè la carn quedi
cruixent per fora i rosada per dins, ha de tenir un gruix considerable.
-
I a l’hora de consumir-la… Un cop la treguis de la
barbacoa, deixa-la refredar una mica amb un drap per sobre; així,
els sucs de la mitjana agafaran força i intensitat.