BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

La millor carn per fer a la barbacoa

24/de maig/2019

A l’hora de preparar una barbacoa, és molt important escollir una bona carn. Ja sigui vedella, porc, conill o pollastre, sempre has de buscar un producte de qualitat, com el que t’oferim a Bonpreu i Esclat. Seleccionem les carns i en supervisem tot el procés: vetllem perquè els animals a la granja tinguin llibertat de moviment i bones condicions de ventilació, il·luminació i dieta, així com perquè siguin transportats de la manera adequada.

Tant al taulell de la carnisseria com a les neveres de productes envasats i a BonpreuEsclat Online, hi trobaràs la carn de l’Era, una marca que engloba els productes carnis de més qualitat. Es tracta d’una carn cent per cent de proximitat, que prové de granges i escorxadors de Catalunya.

El xai, el pollastre i el conill de l’Era són ideals per fer a la brasa. La vedella també és una molt bona opció. Feta a la graella queda tendra i melosa. Has tastat l’exquisida vaca Rubia Gallega? També la trobaràs a les nostres botigues. Tot seguit fem un bon repàs dels millors productes per fer a la barbacoa i t’oferim uns trucs que t’aniran la mar de bé.

 

Tria carn de primera qualitat per a la barbacoa

Hi ha dos productes que són essencials a l’hora de fer una bona barbacoa: la botifarra de pagès i les salsitxes de porc de l’Era. Si les acompanyes amb unes bones patates al caliu i amb salsa allioli, gustosa i tradicional, tindràs el triomf assegurat. També pots optar per tastar-ne altres varietats: de rocafort, amb escalivada, amb foie i poma… I recorda: no les punxis quan les posis a la graella, perquè perdran les aromes i la tendresa.

 

Hamburgueses per a tots els gustos

La varietat i els acompanyaments són infinits. L’hamburguesa desperta passions i és un mos molt estimat a qualsevol barbacoa. En coneixes els diferents tipus que es venen a Bonpreu i Esclat?

  • De porc i vedella amb all i julivert. Aquesta hamburguesa és la més indicada per als amants dels grans reptes. Perquè mantingui la tendresa, quan la facis a la barbacoa, cou-la només una vegada per cada costat.
  • Pollastre amb ceba. Si t’agrada el sabor però vols una carn baixa en greix, aquesta hamburguesa és la teva. I, perquè encara sigui més especial, pots combinar-la amb melmelada de pebrots del piquillo.
  • I encara més! Ara a Bonpreu i Esclat pots degustar les nostres hamburgueses en format mini. Són ideals per fer boca. També t’oferim hamburgueses d’indiot, de conill, de porc ibèric, de carn ecològica, de bistec, de vedella de l’Era, de vedella Angus de Nebraska… Tasta-les totes i prepara una barbacoa diferent. T’encantaran!

 

La carn de porc triomfa a la barbacoa

El llom de porc ecològic és un producte perfecte per fer a la graella. Et recomanem que el salpebris després de girar la carn sobre la brasa perquè, si es fa abans de coure-la, la carn treu aigua i perd suc. Pots aromatitzar el llom amb herbes provençals.

Pel que fa a la cansalada, ha d’estar ben feta perquè quedi tendra. És important, per tant, que dediquis temps a cuinar-la. A l’hora de servir-la, dona-li un toc de color amb verduretes variades.

La presa de porc de l’Era també és ideal per a la barbacoa. És una carn molt valorada, amb un greix intramuscular que li atorga un sabor especial. Si vols ser creatiu, escull melmelades salades o chutney per acompanyar aquestes peces delicioses.

 

Filet: una opció irresistible

A qui no l’agrada un bon filet fet a la barbacoa? A Bonpreu i Esclat podem assessorar-te perquè en coneguis les possibilitats que tenim a la teva disposició.

Filet de vedella

És el més valorat. Com més gruixut sigui el tall, més melós quedarà. La carn ha d’estar poc feta (el punt dependrà de cada gust).

Filet de porc

A la cuina es considera una peça exquisida i versàtil. És molt tendre i gustós.

Filet de pollastre

És un dels talls més selectes d’aquesta au.

Filet de porc

Una peça lleugera i tendra. Perquè quedi més sucosa, abans de coure-la a la barbacoa pots deixar-la marinar algunes hores amb oli, suc de llimona i herbes aromàtiques.

 

Altres productes que et faran quedar molt bé

Les possibilitats de fer carn a la graella i aconseguir un resultat espectacular són infinites. Recorda aquests consells la propera vegada que facis una barbacoa:

 

Cuixa de pollastre de pagès

Queda exquisida si la deixes marinar. Prepara una marinada amb 100 ml d’oli, una cullerada de pebre vermell de La Vera, una cullerada d’orenga, un gra d’all picat, pebre negre, 20 ml de vinagre i sal. Unta amb un pinzell la cuixa de pollastre de pagès (a Bonpreu i Esclat te l’oferim preparada per fer-la a la barbacoa) i deixa-ho marinar. Segons la temporada, pots combinar aquesta carn amb ceba tendra, alls tendres o calçots.

 

Xurrasco de vedella ecològica

És un producte de qualitat suprema que s’obté de les costelles. Aquesta carn, cuita a la brasa a foc lent, resulta extraordinàriament bona.

 

Galta de porc tallada amb os

Contràriament al que sembla, no té gaire greix. És una carn molt melosa i tendra que, quan es cou, genera una capa cruixent boníssima a l’exterior. Pel gruix que té, necessita una cocció més llarga i lenta. Quan la facis a la barbacoa, recorda que has de girar-la tot sovint perquè no es cremi.

 

Tires de costella de porc de l’Era

Són un recurs ideal per cuinar a la graella. Abans de fer-les, pots untar-les de deliciosa salsa barbacoa amb un pinzell. Te’n lleparàs els dits!

 

Carn de conill

A la brasa s’ha de coure a poc a poc amb prou distància respecte de les brases per evitar que es cremi. És tova, té poc greix i pots trobar-la en forma de llom o cuixa. De guarnició, pots posar-li unes verdures a la graella: tomàquet, carbassó…

 

Costelles i mitjanes de xai

Perquè tinguin el sabor i la textura perfectes, han de quedar lleugerament rosades. T’aconsellem que, en el moment de cuinar-les, situïs la graella a uns 15 cm de les brases i que les coguis 5 minuts per cada costat. Com que és una carn greixosa, és perfecta per fer-la a la barbacoa.

 

Un producte estel·lar

Per acabar aquest repàs de les carns ideals per fer a la barbacoa, volem parlar d’un producte de qualitat màxima. Coneixes la carn de mitjana de vaca de raça Rubia Gallega que tenim a Bon Preu i Esclat? El sabor i el característic color vermell la converteixen en la reina de la barbacoa. T’expliquem la millor manera de preparar-la:

  • Deixa-la temperar: cal treure-la de la nevera com a mínim una hora abans de cuinar-la. Sobretot és molt important que el centre de la mitjana estigui a temperatura ambient abans de coure-la.
  • Com ha de ser la brasa? Convé que sigui potent perquè resisteixi el temps de cocció. A més, perquè la carn quedi cruixent per fora i rosada per dins, ha de tenir un gruix considerable.
  • I a l’hora de consumir-la… Un cop la treguis de la barbacoa, deixa-la refredar una mica amb un drap per sobre; així, els sucs de la mitjana agafaran força i intensitat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.