BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

La primavera omple de colors els plats

31/de març/2022

La nova estació esclata als camps, amb flors i fulles, però també a la cuina, on comencen a entrar amb força molts productes frescos, de proximitat, acabats de collir i plens de colors. Aprofita l'esclat primaveral per crear receptes lleugeres i saludables.

Si ets dels que es deleixen per verdures i hortalisses, ha arribat l'hora de posar un toc verd als plats amb beines i tavelles, com els tirabecs i els pèsols, que et permeten gaudir del sabor d’una cuina propera, senzilla i beneficiosa per al teu benestar. Encara trobaràs al mercat diverses varietats de cols, carxofes, bledes, espinacs i porros, però comencen a entrar com un cicló els espàrrecs verds i els pèsols i les faves frescos.

Temps d'espàrrecs
Els espàrrecs, per exemple, són una hortalissa que té la seva màxima esplendor durant els mesos de primavera, fins al juny. El seu gust és molt intens i destaca perquè es pot cuinar a la brasa o  acompanyar un guisat. Amb espàrrecs bladers pots preparar una crema suau i tèbia, però també pots optar per cuinar-los —sempre en coccions curtes— al vapor, al forn, saltats, remenats amb ou, en una truita o incorporar-los com a guarnició en plats de peix i marisc.

Plats ben verds
Els pèsols —que tot i ser un llegum, a la cuina tenen un paper similar a les verdures— també ofereixen moltes possibilitats, des d'una crema fins a un hummus. Els pèsols, com també les faves, si són molt tendres, fins i tot es poden menjar crus. Si prefereixes els tirabecs, has de tenir en compte que tenen una temporalitat molt curta: són unes tavelles de gust molt semblant a les dels pèsols, però amb molt poca fibra. I, continuant amb el verd de les tavelles, els edamame són una opció molt saludable que, a més, donen un toc oriental als teus plats.

Amanides amb múltiples combinacions
I els brots i herbes són ideals per fer amanides, refrescants i acolorides, on no només hi posis enciams diversos: barreja les fulles amb hortalisses i brots verds . La varietat de fulles, flors i brots comestibles és molt gran i et donaran molt de joc als plats. Tampoc no oblidis incorporar-hi els bolets de primavera —com gírgoles o cama-secs—, que tot just comencen a aparèixer, i que poden donar un toc de color marró i gust boscà a les preparacions.

Postres amb molt de gust
Si el que busques és acolorir les postres, les fruites comencen a excel·lir amb colors cridaners, a més d'un gust saborós: maduixes, cireres, albercocs, nespres, nabius... La maduixa és una de les fruites més esperades de la primavera. El seu gust, la seva textura, la seva frescor i les seves propietats antioxidants la converteixen en la favorita de moltes persones que no dubten a incorporar-la tant en plats dolços com salats.

Com també passa amb les cireres, una altra fruita de color atractiu que permet incorporar-la a moltes postres —des de pastissos fins a un batut o una coca—, però també en plats salats com un gaspatxo o una salsa d'acompanyament per a plats amb ànec o de carn de porc, o receptes de peix blau. De textura carnosa i sucosa, tenen un sabor dolç i moltes qualitat gastronòmiques i nutricionals: són riques en antioxidants, fibra i vitamines.

Aprofita els aliments de temporada per treure'n al màxim de rendiment en les teves receptes, no sols en colors i sabor, sinó també en beneficis per a una bona salut. Com diu la frase feta: sigues eixerit com un pèsol! (i gaudeix dels primers dies de calor i dels ingredients més frescos del mercat!).


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.