BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Lasanya de samfaina i seitons

Recepta realitzada i gravada pels i les alumnes del CFGM del Pack de Cuina i Pastisseria de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

21/de maig/2021

VISUALITZA LA RECEPTA EN FORMAT VÍDEO AQUÍ: Lasanya de samfaina i seitons

Ingredients per a 4 persones:
▪️ 150 g ceba de Figueres
▪️ 300 g carbassó
▪️ 300 g albergínia
▪️ 150 g tomàquet concassé
▪️ 150 g pebrot vermell
▪️ 150 g pebrot verd
▪️ 2 grans d'all
▪️ 1 fulla de llorer
▪️ 12 plaques de pasta de lasanya
▪️ 20 seitons
▪️ 300 ml vinagre de vi blanc
▪️ 100 ml oli d'oliva

Per a la maionesa:
▪️ 1 ou
▪️ 200 ml oli d'oliva
▪️ suc de llimona
▪️ pell d'una llimona
▪️ cibulet
▪️ farigola

Preparació:

  1. Talla totes les verdures a daus d'un centímetre.
  2. Escalda el tomàquet, treu la pell i les llavors i talla'l a daus.
  3. Sofregeix l'all tallat a daus petits amb l'oli d'oliva en una cassola.
  4. Afegeix la ceba i segueix sofregint. Afegeix els pebrots i el carbassó.
  5. Fregeix l'albergínia a part. Afegeix l'albergínia i el tomàquet i cou-ho tot junt amb la fulla de llorer durant 12 minuts més. Rectifica de sal.
  6. Hidrata la pasta de lasanya en aigua tèbia.
  7. Talla la pell de la llimona a la brunoise.
  8. Posa l'ou en un recipient i afegeix el suc de la llimona. Tira l'oli lentament fins que quedi ben lligat. Afegeix la llimona i la farigola.
  9. Neteja els seitons i deixa'ls 20 minuts en aigua molt freda amb sal. Deixa'ls marinar 2 hores en vinagre de vi blanc. Conserva els seitons en oli d'oliva i pebre negre.

Emplatat:

  1. Barreja una part de la lasanya amb la maionesa per tal que et quedi ben lligat.
  2. Posa la pasta de la lasanya de base, afegeix una capa de samfaina, una altra capa de pasta, una de samfaina, una de pasta i de samfaina i, finalment, posa els seitons a sobre la samfaina.
  3. Decora amb cibulet picat, farigola, tires de pell de llimona i flors de pensaments o clavells.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.