BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Manual per al bon ús dels aparells electrònics que tenim a casa

18/de maig/2021

Som conscients de la quantitat d'aparells electrònics que ens envolten? Nevera, rentadora, assecadora, rentaplats, forn, microones, petits electrodomèstics, mòbils, ordinadors, tauletes, consoles, televisors... Si som capaços d'utilitzar-los correctament, aconseguirem allargar la seva vida útil, el seu rendiment serà més eficient i reduirem el consum elèctric. És senzill, només hem de tenir en compte unes pautes que ens permetin optimitzar-ne l'ús.

Llegir el llibre d'instruccions
És cert: veiem aquell llibret amb tantes pàgines i tants idiomes i, d'entrada, ens fa mandra llegir les instruccions. Els aparells cada vegada són més intuïtius, però segur que si li donem una ullada a les instruccions en traurem més profit. Guardar el llibre d'instruccions és útil: pot ser que d'aquí a un temps vulguis saber què indiquen els llums que s'encenen o fan pampallugues. Tenir un lloc fix on guardar-hi totes les instruccions és pràctic i facilita trobar-les quan les necessites. Sobretot, tingues localitzada la garantia per a possibles reclamacions.

Ús correcte
El sentit comú és un gran aliat per tenir cura dels aparells que tenim a casa. És important que evitem donar-los cops i els instal·lem o guardem a recer on estiguin a cobert de la pluja, on no faci massa fred ni calor. Sempre que sigui possible hem de desconnectar-los quan no s'utilitzen. Els cables han d'estar lluny de punts de calor o superfícies calentes i, molt important: no utilitzem aquests aparells amb mans o peus molls, l'aigua és conductora d'electricitat i podríem electrocutar-nos.

Evitar riscos i accidents
L'ús adequat dels aparells ens ajudarà a evitar riscos i accidents. Això suposa que només utilitzem o hi introduïm materials apropiats, res d'alumini al microones o roba delicada a l'assecadora. Hem d'emprar els carregadors adequats, productes de neteja i sabons corresponents –oblida't de posar sabó de rentar plats al rentavaixella o el detergent del rentaplats a la rentadora–, posar-hi les dosis indicades i triar els programes d'ús adequat en funció del que necessitem. Seguir les recomanacions dels fabricants sempre ajuda.

El manteniment és important
Tots els aparells electrònics necessiten un manteniment que allargarà la seva vida útil. Està clar que no necessiten el mateix un portàtil, que una rentadora o la torradora, però salvant les diferències, hem de netejar-los periòdicament per dins i per fora.

És imprescindible netejar els filtres, buidar els dipòsits de pols com el de l'aspirador o el de borrissol i d'aigua de l'assecadora. També cal netejar els dosificadors de sabó i utilitzar un neteja màquines de tant en tant. No podem oblidar treure la pols a les pantalles de mòbils, portàtils i televisors. En el cas del mòbil és recomanable deixar que la bateria s'esgoti abans de tornar-la a carregar i reiniciar el dispositiu un cop al dia.

Reparem i reciclem
Quan els aparells electrònics deixen de funcionar correctament és el moment d'anar a buscar el manual d'instruccions. Si no som capaços de solucionar el problema, hauríem de trucar al servei tècnic corresponent perquè el reparin. I si s'ha espatllat definitivament ha arribat el moment de reciclar. No cal que comenceu a pensar si té prou plàstic per anar al contenidor groc, els residus electrònics cal dur-los al punt verd, el lloc on ens desfem dels residus que no podem llençar als contenidors.



L'obsolescència programada és una realitat, però com més cuidem els nostres aparells electrònics més tardarem a renovar-los i menys residus generarem. Utilitzar-los correctament maximitza el seu rendiment i la seva durabilitat. Són petits gestos que ajuden a contenir la despesa familiar i contribueixen a la cura del planeta. Som una gran terra, i el millor que podem fer és cuidar-la sent consumidors responsables.

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.