Recepta de mongeta tendra a la carbonara, ingredients per a 4 persones:
- 800 g de mongeta tendra rodona
- 200 g de cansalada fumada
- 8 llenques fines de cansalada fumada
- 2 ous
- 200 ml de nata líquida 35% MG
- 80 g de parmesà
- Sal
- Pebre negre
1 Escapceu i, si és el cas, retireu els fils de la
mongeta tendra. Talleu la mongeta i aboqueu-la en una olla amb aigua
salada bullent abundant.
2 Quan reprenguin l’ebullició, compteu uns 12 min de
cocció. Escorreu-les i passeu-les per aigua freda.
3 Talleu la cansalada fumada a daus i daureu-los
sense gens d’oli en una paella antiadherent. Escorreu-los sobre un
paper absorbent.
4 En una paella similar, torreu les llenques fines
de cansalada fumada.
5 Separeu els rovells d’ou en un bol i incorporeu-hi
la nata i el parmesà ratllat. Bateu-ho enèrgicament i salpebreu-ho amb
moderació. Afegiu-hi els daus de cansalada i la mongeta tendra cuita,
remeneu-ho per deixar-ho homogeni i poseu-hi al damunt les llenques de
cansalada, que haureu servit en cada plat.