BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Ous de guatlla escumats amb cremós de formatge de cabra

29/de setembre/2022

Ingredients per a 4 persones:

  • 16 ous de guatlla
  • 1 rajolí de vinagre blanc
  • 2 cebes de figueres pelades i tallades a la juliana
  • 350 ml de nata 35% M.G
  • 150 g de formatge de cabra Eco a les fines herbes
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre molt
  • Sal fina

 

Elaboració:

  1. Cou en una cassola la ceba amb l’oli d’oliva i un polsim de sal i pebre a foc lent, deixa-la fins que quedi ben cuita quasi com una melmelada. Escorre-la de l’oli i reserva-la
  2. Posa en un cassó la nata i el formatge tallat en trossos, fes-la coure a foc suau uns 5 minuts fins a fer una mena de crema. Posa-la a punt de sal i pebre
  3. Posa una olla amb aigua, sal i deixa que just arrenqui el bull. Tira un rajolí de vinagre i tira els ous de guatlla sense la closca (de 4 en 4), deixa’ls coure uns 5 minuts (amb aquest foc que quasi bull) i treu-los.

Presentació:

  1. Posa en el fons del plat un llit de ceba, afegeix per damunt els ous de guatlla (4) escumats i acaba amb el cremós de formatge de cabra a les fines herbes per damunt.

Maridatge: Marida aquesta recepta amb el vi blanc Nostrat Blanc dels Blancs. Un vi del Penedès amb una aroma fresca i elegant. Aquest vi amb base de cava recorda les fruites blanques, com la pera o la poma. És ideal per acompanyar amanides i formatges tendres i frescos.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.