Ingredients (6 persones):
Per al pastís d’espinacs:
300 g d’espinacs molt tendres
120 g de pastanaga
160 g d’alvocat
50 g de pinyons o avellanes
10 ml d’oli d’oliva verge extra
700 g de pomes grosses
1 gra d’all
sal
Per a la vinagreta:
50 ml d’oli d’oliva verge extra
10 ml de suc de llimona
10 g de remolatxa
sal
Preparació:
- Per al pastís: renta els espinacs i escorre'ls, treu-los les tiges.
- En un robot de cuina, tritura els espinacs. Posa'ls en un recipient.
- Pela la pastanaga i ratlla-la fina. Pela i ratlla l’all. Pica els pinyons.
- Barreja els espinacs, la pastanaga ratllada, l’oli, la sal, els
pinyons i l’all.
- Pela l’alvocat i treu-ne el pinyol. Amb una forquilla, fes-ne una
pasta i afegeix-la a la barreja.
- Renta les pomes. Talla-les a làmines molt fines, amb una mandolina
o un aparell de tallar embotits. Posa-les en aigua molt freda.
- Asseca les làmines de poma amb un drap o un paper de cuina.
- Folra tot l’interior d’un motlle sense fons amb les làmines de
poma superposades, deixant que sobresurtin una mica de la vora, per
poder doblegar-les després.
- Omple-ho amb la barreja dels espinacs.
- Treu el motlle i doblega les pomes cap al centre.
- Per a la vinagreta: bat l’oli, el suc de llimona i la sal, fins a
aconseguir una salsa homogènia.
- Pela la remolatxa. Ratlla-la finament i afegeix-la a la vinagreta.
- Deixa reposar la vinagreta com a mínim 1 h.
- Serveix el pastís d’espinacs amanit amb la vinagreta.
