BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Pastís de porros i crema vegetal

16/d’agost/2021

Ingredients per a 4 persones:
Per al paté vegetal:

  • 2 pebrots vermells
  • 70 g de nous
  • 30 g de pa ratllat
  • 1 gra d'all
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • pebre de Caiena
  • 2 cullerades de comí en pols
  • el suc de ½ llimona
  • 50 ml d'oli d'oliva verge extra
  • Sal
     

Per al pastís de carbassó i porros:

  • 1 base de pasta brisa o de full
  • 3 porros
  • 3 ous
  • 2 carbassons
  • 400 g de ricotta
  • 50 g de parmesà ratllat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 1 cullerada d'orenga
  • 12 flors de carbassó (opcional)
     

Per a la crema freda de cogombre i alvocat:

  • 2 cogombres
  • 2 alvocats
  • la pela de ½ llima ratllada
  • el suc de ½ llima
  • 1 punta d'all
  • 300 ml de llet de coco
  • menta fresca
  • sal
  • 50 ml d'oli d'oliva verge extra

Preparació:

  1. Per al paté vegetal: renta els pebrots, posa'ls en una safata i escaliva'ls al forn, calent a màxima potència, 40 min, girant-los de tant en tant, fins que estiguin torrats per tots els costats. Retira'ls del forn i deixa'ls refredar.
     
  2. Pela els pebrots i elimina'n les llavors. Posa'ls en un got de batedora amb la resta d'ingredients, i tritura-ho fins a tenir un compost uniforme.
     
  3. Per al pastís: renta les hortalisses. Talla el porro a làmines i els carbassons, a mitges llunes.
     
  4. En una paella ampla, amb tres cullerades d'oli, sofregeix els porros a foc suau, 5 min. Afegeix-hi el carbassó, sala-ho i deixa-ho coure 5 min. Retira-ho.
     
  5. En un bol, bat els ous amb una mica de sal i l'orenga, afegeix-hi els formatges i remena-ho fins que s'hi integrin i quedi un compost uniforme. Incorpora-hi les verdures i remena-ho.
     
  6. Posa la pasta de full sobre un motlle rodó, untat o folrat amb paper vegetal, elimina els sobrants de massa de les vores i punxa'n la superfície. Aboca-hi la barreja de carbassó i porros i posa-ho al forn calent, a 180 ºC, 30 min.
     
  7. Retira'l, reparteix-hi les flors sense els pistils per la superfície, amaneix-lo amb una mica de sal i oli, torna'l a posar al forn i fes-lo coure 15 min, fins que hagi quallat i la massa quedi daurada i cruixent. Deixa'l temperar sobre una reixeta.
     
  8. Per a la crema: renta els cogombres, pela'ls, trosseja'ls i posa'ls en un got de batedora amb la polpa de l'alvocat i la resta d'ingredients. Tritura-ho fins a aconseguir una crema fina, afina-la amb aigua, si vols, i refrigera-la.


 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.