BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Petits trucs i solucions sorprenents per als xefs de casa

20/d’abril/2020

La maionesa no es lliga? T'has passat amb la sal? Aquesta salsa no et queda tan espessa com caldria? No pateixis, et donem algunes idees, fàcils i, en alguns casos també sorprenents, per convertir-te en el millor xef casolà. 

Aquests dies, cuinem a casa més que mai, hem de preparar tots els àpats i per a tota la família. En algun cas, potser descobriràs que ets molt millor cuiner del que et pensaves, però en d'altres casos, trobaràs a faltar que algú et doni quatre trucs i consells per solucionar petits desastres culinaris.

Trobar el punt de sal, no sempre és fàcil. Si quan facis un caldo o un guisat t'adones una mica massa tard que t'has passat de sal, encara ets a temps de solucionar-ho. Pela i esberla una patata i posa-la a bullir amb el menjar salat. En poca estona, l'excés de sal haurà passat a la patata i el caldo o el guisat tindran el punt de sal adequat. La patata, òbviament, descarta-la!

 

La maionesa i els ous, sempre al punt

 

Un altre petit desastre culinari molt habitual és la maionesa que no lliga. Cap problema: mescla una cullerada d'aigua calenta amb una cullerada de la maionesa tallada i fes-ho servir com a base per començar de nou una maionesa. Afegeix-hi a poc a poc la maionesa tallada mentre ho vas batent amb la batedora elèctrica.

Sovint no es pot evitar que la maionesa es talli, però si, d'entrada, fas servir els ingredients principals (ou i oli) a temperatura ambient, serà més fàcil que no et passi. Per descomptat, els ous també han de ser molt frescos. Per comprovar-ho, posa'ls en un got amb aigua fresca. Si se'n van cap al fons, són frescos; si suren, millor que no els facis servir. Recorda també que per mantenir-los en perfecte estat, cal posar els ous a la nevera amb la part punxeguda cap avall.

Continuem parlant de salses, però en aquest cas de les dels guisats i fricandós. Si veus que t'ha quedat massa líquida, una manera d'espessir-la ràpidament és afegir-hi una culleradeta de midó de blat de moro (Maizena) dissolta en un got d'aigua o de caldo. Remena-ho i tindràs la salsa de guisat amb la textura adequada.

Si en acabar el teu guisat, li vols donar el toc final amb una mica de julivert picat per sobre i t'adones que el que guardaves se t'ha fet malbé, aquí no tenim un altre consell que recomanar-te ser més previsors. Les fulles de julivert fresc es fan malbé ràpidament, però pots optar per picar-les i congelar-les per tenir-les a punt quan et calgui. O una altra opció, per a usos a més curt termini, és guardar el julivert fresc embolicat en paper de cuina i tot dins d'una bossa de plàstic. D'aquesta manera aguantarà més dies en les millors condicions per condimentar els teus plats.

 

Fora oxidació

 

No t'has trobat mai que les carxofes s'ennegreixen? Això és fruit de l'oxidació pel contacte amb l'aire. Per evitar-ho, quan tallis les carxofes, posa-les en aigua amb una mica de suc de llimona, d'aquesta manera no s'enfosquiran quan les fregeixis. En el cas que les facis bullir, afegeix suc de llimona a l'aigua, així tampoc quedaran ennegrides.

I si del que es tracta és de bullir pop, el millor perquè quedi ben tendre és congelar-lo prèviament o estovar la carn amb uns quants cops. Hi ha, també, qui recomana posar un tap de suro d’una ampolla de vi dins de l’olla de cocció, perquè la carn del pop quedi més tendra.

I, com et dèiem, si aquests dies cuines més, potser et trobaràs que les olors de guisats i fregits han quedat impregnades a la cuina. Per això, també hi ha alguns truquets ben fàcils. El vinagre és una bona opció, ja que neutralitza les olors. Després de cuinar, posa una olla a bullir amb aigua i vinagre fins a la meitat a foc lent. Fins i tot després d’apagar el foc, la barreja seguirà fent efecte. Una altra alternativa per eliminar l’olor de fregit, és afegir una pela de llimona a la paella amb l'oli que faràs servir abans de començar a cuinar.

Ja ho veus, trobar solucions als petits desastres culinaris és possible. Per tant, aprofita-les aquests dies de confinament per gaudir de la cuina i dels àpats en família. Que vagi de gust!

 

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.