BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Pularda farcida

Pularda farcida

20/de desembre/2016

La pularda és la femella del pollastre de pagès; criada amb 14 setmanes i alimentada un 70% de cereals purs, presenta una carn blanca, delicada, suau i molt tendra. El greix infiltrat a la seva musculatura la fa especialment adequada per coure-la al forn.

Farcida amb prunes, panses, orellanes, pinyons i salsitxes, queda boníssima! T'expliquem la recepta, perquè puguis preparar-la a casa aquestes festes de Nadal; també la trobaràs al nostre catàleg de Nadal, juntament amb moltes altres receptes i consells, perquè aquestes festes no falti res a la teva taula.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pularda d’1,5 kg aprox.
  • 100 g de llard
  • 4 grans d'all
  • 1 gotet de vi blanc
  • Brou de pollastre
  • Oli d’oliva

Per al farcit:

  • 150 g de fruita seca (prunes, orellanes, panses i pinyons)
  • Sal i pebre
  • Canyella en pols
  • 100 g de llonganissa crua
  • 150 g de llom de porc
  • 1 gotet de vi ranci

Elaboració:

  1. Deixa en remull tota la fruita seca durant unes hores.
  2. Neteja la pularda, buida-la i desossa bé la carcassa (pots demanar al carnisser/a que ho faci). Posa una mica de sal, pebre i canyella per dins.
  3. Talla a trossos la llonganissa, el llom i les orellanes. Salta-ho tot en una paella amb oli, juntament amb les panses, les prunes i els pinyons. Mulla-ho tot amb el vi ranci i deixa-ho reduir una mica.
  4. Farceix la pularda amb aquest saltat i cus-la amb fil o amb una malla.
  5. Posa la pularda sobre una safata de forn untada amb llard o amb oli. Afegeix els grans d’all a la safata. Tapa-la i deixa-la coure al forn, a 160 ºC, durant uns 90 minuts. Fes-li la volta de tant en tant.
  6. Quan s’hagi enrossit, afegeix-hi el vi blanc i un got de brou de pollastre i deixa que s’acabi la cocció.

Més entrades de blogs

El 9è Tió Solidari ja és aquí!

Un any més, Bonpreu i Esclat organitzem el Tió Solidari juntament amb Catalunya Ràdio, Abacus...

Festes nadalenques, festes gastronòmiques

A Catalunya, les festes de Nadal són gairebé un ritual gastronòmic, i és que, quan sentim...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.