BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Recepta d'amanida amb síndria

Recepta d'amanida amb síndria

28/de juny/2019

Recepta d'amanida amb síndria, ingredients per a 4 persones:

  • 200 g de mesclum
  • 500 g de síndria sense llavors
  • 200 g de cues de gamba cuites i salades
  • 200 g de feta
  • 100 g d’olives negres sense pinyol
  • Farigola fresca
  • 100 ml oli d’oliva verge extra
  • 30 ml vinagre de xerès
  • Sal

 

1 Talleu la síndria a làmines fines, peleu-les i trossegeu-les (feu-les a tires, com si fossin espaguetis...).

2 Talleu les olives i les cues de gamba a rodelles, i el formatge a daus no gaire grossos i regulars.

3 Per a la vinagreta: en un bol, poseu la sal amb el vinagre i bateu-ho fins que la sal es desfaci. Incorporeu-hi l’oli tot batent-ho amb un enganyamarits (batedor de clares) fins a deixar una vinagreta homogènia.

Poseu el mesclum —eviteu les fulles o els bocins massa grossos— en un bol i regueu-lo amb una part de la vinagreta, remenant-ho bé.

5 Emplateu-ho i poseu-hi pel damunt els altres ingredients, regant-los amb la resta de la vinagreta i empolsant-hi generosament fulles de farigola. Serviu-ho immediatament.

Més entrades de blogs

Formatges de proximitat: exquisits i sorprenents

Molts elaboradors de formatges imprimeixen un caràcter personal o específic a alguns dels seus...

5 aliments que ajuden a protegir la pell de l'exposició del sol

La radiació solar genera radicals lliures que en arribar a la nostra pell poden causar...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.