Recepta d'enfilalls de pollastre al iogurt ingredients per a 4 persones:
- 600 g de pit de pollastre
- 300 g de cuscús
- 2 iogurts grecs
- 1 ceba tendra
- 3 grans d’all
- ½ cogombre
- 1 llimona
- Mantega oli d’oliva verge extra
- Sal, pebre negre i menta
1 Talleu el pollastre a daus de mida adient per fer enfilalls.
2 Peleu i piqueu la ceba i un parell de grans d’all. Aboqueu-ho en un bol amb els daus de carn; salpebreu-ho. Barregeu-ho per impregnar-ho bé i deixeu-ho marinar a la nevera 2 h.
3 Renteu i piqueu la menta.
4 Peleu el cogombre, retireu-ne les llavors i talleu-ne la polpa a daus ben menuts.
5 Peleu i piqueu ben menut el tercer gra d’all.
6 Barregeu els tres productes amb els iogurts. Espremeu la llimona i incorporeu-hi el suc. Tasteu-ho per trobar-hi el punt que us agradi. Salpebreu-ho amb moderació i poseu-ho a la nevera.
7 Coeu el cuscús. Afegiu-hi mantega tot treballant-ho amb una forquilla.
8 Enfileu els daus de pollastre escorreguts a les broquetes i passeu-les per unes graelles untades d’oli; gireu-les a mitja cocció i regueu-les un parell de cops amb el suc del marinat. Presenteu els enfilalls damunt d’un llit de cuscús, amb la salsa de iogurt en un bol a part.