Recepta de crema d’endívies amb pernil, ingredients per a 4 persones:
- 1 kg d’endívies blanques
- 200 g de pernil de gla
- 1 ceba
- 40 g de mantega
- 1 l de brou d’au
- 200 ml de nata líquida 35% MG
- 1 cullerada de farina
- Un manat d’herbes aromàtiques
- Un pessic de sucre cerfull
- Sal pebre negre
1 Talleu la base de les endívies i retireu-ne el tronxo central. Peleu la ceba. Talleu ambdues verdures a bocins regulars.
2 Poseu la mantega en una olla i feu-hi coure la ceba a foc suau, sense que agafi color. Afegiu-hi les endívies, el sucre i la farina, remenant-ho. Deixeu-ho coure 10 min a foc suau, remenant-ho regularment. Incorporeu-hi el brou d’au i les herbes, tapeu l’olla i deixeu-ho bullir suaument 10 min.
3 Poliu el pernil i passeu-lo per una paella antiadherent, sense greix, per assecar-lo i que quedi cruixent. Reserveu-lo.
4 Retireu les herbes de l’olla i bateu-ne el contingut fins a fer-ne un puré. Afegiu-hi la nata i salpebreu-ho.
5 Escalfeu-ho un moment i poseu-ho als plats, amb el pernil i unes fulles de cerfull per sobre.