Recepta de cruixent de bananes, ingredients per a 4 persones:
- 6 fulls de pasta brick
- 6 bananes poc madures
- 1 llimona
- 120 g de mantega salada
- 6 cullerades de melmelada d’albercoc
- 1 cullerada de rom (opcional)
1 Amb un plat de cafè com a motlle, talleu discos dels fulls de pasta brick (podeu fer aquesta operació amb un tallapasta).
2 Foneu una part de la mantega salada i unteu-hi la meitat dels discos per una cara, superposant-hi un segon disc. Poseu-los en una plata adient i feu-los assecar al forn calent, a 150 ºC, 5 min.
3 Peleu les bananes, talleu-les a rodelles i regueu-les amb el suc colat de la llimona espremuda.
4 Poseu la resta de mantega en una paella i daureu-hi les rodelles de banana per una cara, 2-3 min.
5 En un cassó, poseu la melmelada amb el rom al foc i treballeu-la per deixar-la líquida.
6 Poseu un dels discos dobles al plat i, al damunt, una capa de rodelles de banana fregida. Cobriu-ho amb un altre disc i poseu-hi una segona capa de rodelles, que rematareu amb un tercer disc doble.
7 En el darrer moment abans d’anar a taula, regueu-ne la superfície amb la melmelada calenta.