Recepta de guisat de vedella, ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de jarret de vedella a talls quadrats
- 350 g de tomàquets envasats
- 1 ceba mitjana
- 1 pastanaga
- 1 escalunya
- 1 branca d’api
- 1 porro
- 1 manat d’herbes aromàtiques
- 1 taronja
- 1 llimona
- 300 ml de vi rosat
- 500 ml de brou vegetal
- Julivert, oli d’oliva verge extra, sal i pebre negre
1 Escorreu els tomàquets i talleu-los a bocins; reserveu-ne el suc. Talleu la resta de verdures a dauets de mida similar i passeu-les 10 min per una cassola amb una mica d’oli, sense que agafin color.
2 Poseu oli en una cassola apta per al forn i daureu-hi els talls de jarret. Incorporeu-hi el sofregit anterior, les herbes aromàtiques i la meitat del vi. Deixeu-lo evaporar a foc viu, abaixeu el foc i regueu-ho amb la resta de vi.
3 Afegiu-hi el suc de tomàquet i una tira de pela de taronja (només la part colorada superficial); cobriu-ho amb brou.
4 Tapeu la cassola amb paper d’alumini i poseu-la al forn calent, a 180 ºC, 3 h; si cal, afegiu-hi una mica d’aigua. Salpebreu-ho cap al final de la cocció.
5 Grateu-hi la pela de la llimona per sobre i afegiu-hi julivert picat.