Ingredients per 2 persones:
- 6 porros prims sense la part verda (aprofitem la part verda per a
fer un caldo)
- 1 pela de taronja i ½ per ratllar al final
- 1 fulles de romaní
- 1 fulles de farigola
- 1 raig d’oli d’oliva suau
- Sal
- Pebre negre en boles
- 100 grams de cecina de bona qualitat
- 20 grams d’avellanes torrades
- 50 grams de parmesà en 1 cunya
- Oli d’all i julivert
Preparació:
-
Per als porros confitats poseu dins una cassola,
la part blanca tallada en trossos regulars i traieu les 2 o 3 capes
superiors per a que quedin tendres.
- Afegiu l’oli, la pell de taronja, les herbes, la sal i el pebre i
deixeu coure a foc suau uns 20 minuts, fins que quedin tous
- Traieu-los de l’oli i escorreu-los bé.
- Salteu-los breument en una paella per donar-los una mica de color
- Piqueu una mica les avellanes i feu encenalls de parmesà amb un pelador
Acabat:
Poseu en un plat els trossos de porro
una mica tebis, per sobre poseu la cecina tallada finament, uns
encenalls de parmesà, les avellanes i acabeu el plat amb una mica de
l’oli d’all i julivert. Acabeu ratllant pell de taronja per damunt
