Recepta de torrades d'albergínies farcides de mozzarella i anxoves, ingredients per a 4 persones:
- 8 llesques de pa de barra
- 1 albergínia
- 2 tomàquets madurs
- 200 g de mozzarella
- 8 filets d’anxova
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de tàperes
- Orenga fresca
- Oli d’oliva verge extra
- Sal pebre negre
1 Renteu l’albergínia i feu-ne quatre llesques longitudinals d’1 cm de gruix, i talleu-les per la meitat. Poseu-les a purgar en sal 15 min.
2 Eixugueu-les bé i daureu-les en una mica d’oli, 3 min per cada costat. Escorreu-les i salpebreu-les amb prudència.
3 Talleu els tomàquets a dauets, barregeu-los amb fulles d’orenga i amaniu-los amb oli. Talleu el formatge a làmines i torreu les llesques de pa.
4 Fregueu amb moderació el pa torrat amb l’all pelat. Damunt de cada llesca, poseu un tall d’albergínia i una làmina de formatge. Salpebreu-les i passeu-les pel forn amb el gratinador engegat, fins que estiguin al punt.
5 Remateu cada llesca amb un filet d’anxova, dauets de tomàquet i un parell o tres de tàperes. Traieu-ho a taula de seguida.