BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Recepta de torre de pinya

Recepta de torre de pinya

17/de maig/2019

Recepta de torre de pinya, ingredients per a 6 persones:

 

  • 3 pinyes
  • 2 beines de vainilla
  • 250 ml de llet
  • 80 g de sucre morè
  • 60 g de sucre fi
  • 2 ous
  • 25 g de midó de blat de moro (Maizena)
  • 1 llimona verda
  • 60 g de mantega

 

Peleu les pinyes i, de dues, feu-ne dotze rodelles transversals; assequeu-les damunt de paper absorbent.

2  Talleu la tercera a dauets i poseu-los en un cassó amb el suc de la llimona verda i 40 g de sucre morè; obriu al llarg les dues beines de vainilla; afegiu les llavors i la polpa d’una de les beines al cassó, i poseu-lo al foc, suau, mig tapat. Coeu-ho 15 min; deixeu-lo reposar i refredar.

Separeu els dos rovells d’ou i afegiu-hi la resta de sucre morè; bateu-ho 2 min. Incorporeu-hi la llet calenta, la Maizena desfeta en una mica d’aigua i les llavors i la polpa de la segona beina de vainilla.

4  Poseu-ho en un cassó i espessiu-ho a foc suau, remenant-ho. Incorporeu-hi els daus de pinya escorreguts i poseu-ho a la nevera, 30 min.

Poseu la mantega en una paella al foc i coeu-hi les rodelles de pinya espolsades amb sucre fi, per caramel·litzar-les. Poseu-ne una a cada plat i pel damunt escampeu-hi una cullerada de daus de pinya.

Remateu-ho amb una darrera rodella de pinya caramel·litzada.

Més entrades de blogs

Vedella: tendra, gustosa i molt versàtil

La vedella és una de les carns més apreciades. Molt magra i tendra, és ideal tant per als...

La millor carn per fer a la barbacoa

A l’hora de preparar una barbacoa, és molt important escollir una bona carn . Ja...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.