BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Per Sant Joan, que no falti la coca a taula!

17/de juny/2016

Arribat el mes de juny, tothom comença a tenir el cap posat en el bon temps, les vacances, la festa i la gresca. I la revetlla de Sant Joan és la primera festivitat celebrada d’allò més arreu del nostre territori.

Aquesta celebració, tot i comptar amb un cert caire religiós, té el seu origen en altres festivitats paganes que des de l’Antiguitat veneraven l’arribada del solstici d’estiu. I és que cap a meitats de juny té lloc aquest fet astronòmic que dóna pas oficialment a l’època estiuenca.

D’aquí se’n deriva també el fet que coneguem la nit de Sant Joan com ‘la més curta de l’any’, tot i que no és ben bé cert sinó que la nit amb menys hores de foscor és la del solstici d’estiu que, en aquest 2016, serà el dia 20 de juny.

I a casa nostra no tenim festa que no vagi lligada a un bon àpat i, si és possible, que sigui dolç que fa més goig! Així doncs, per celebrar la revetlla de Sant Joan no falta a cap taula una bona coca. Tot i que se’n desconeixen els orígens de la tradició de menjar coca, es creu que ja al s. XIII ja s’elaboraven aquests dolços que han arribat fins als nostres dies.

És per això que a Bonpreu i Esclat disposem d’una àmplia gamma de coques perquè gaudeixis de la festa. D’aquesta manera, trobaràs les més tradicionals: les coques de brioix amb crema o bé les de fruita confitada, però també les variants amb pinyons i crema cremada.

Així mateix, tampoc no poden faltar les coques de llardons, també típiques de l’època de Quaresma i Dijous Llarder. I ja una mica més modernes, a les nostres fleques també disposem de coques de pasta de full amb crema, cabell d’àngel o xocolata per llepar-se’n els dits!

Sigui quina sigui la coca que més t’agradi, ja pots trobar-la o bé encarregar-la al teu supermercat Bonpreu o Esclat. Així mateix també comptem amb tot allò que et cal per preparar una bona revetlla de Sant Joan i celebrar l’arribada de l’estiu.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.