BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sant Pere, el tret de sortida de les festes majors

28/de juny/2016

Després de la revetlla de Sant Joan, el 29 de juny arriba la festa de Sant Pere per donar el tret de sortida a les festes majors d’estiu arreu del territori català. Diversos municipis del nostre país aprofiten el començament de l’estiu per celebrar aquesta data i vestir els seus carrers amb garlandes i bombetes de colors. Els balcons es guarneixen amb banderes i les places s’omplen de festa i somriures: arriba Sant Pere i, amb ell, la festa local de molts municipis.

A Reus (el Baix Camp), per exemple, celebren el culte a Sant Pere amb comparses, danses i personatges festius que animen els carrers de la ciutat i fan sortir tots els seus habitants al carrer. Declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat, amb aquesta celebració s’organitzen cada any desenes d’activitats que giren al voltant de la música, la cultura i la tradició. Un dels actes més esperats pel públic és la Tronada, un espectacle pirotècnic convertit en un ritual local.

Sant Pere Pescador, Sant Pere de Vilamajor o Sant Pere de Ribes són localitats que, en honor als seus topònims, també han triat aquesta data del calendari per celebrar la seva festa major. En el cas de Sant Pere Pescador (l’Alt Empordà), els habitants gaudeixen cada any de fires de productes de proximitat, ballades de sardanes i música en viu per a tots els públics ben a prop del riu Fluvià. A pocs quilòmetres, la ciutat de Figueres celebra la revetlla de Sant Pere amb diversos actes al voltant de la música, i a Canet de Mar (el Maresme) tenen lloc activitats com ara la plantada de Bèsties, la Nit Màgica i diverses actuacions musicals.

Les festes de Sant Pere són una bona ocasió perquè els més menuts acabin d’aprofitar els petards i les bengales que no van esgotar per Sant Joan, i els catalans ens preparem per a l’estiu, temporada en què les festes locals arriben al seu punt més àlgid i aconsegueixen reunir una gran quantitat de públic, d’edats i procedències diferents, disposat a ser partícip d’activitats de tota mena. Animeu-vos que l’estiu ja és aquí!

Fotografia: plaça del Mercadal de Reus, durant la Tronada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.