BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sopa de carxofa amb curri

01/de febrer/2021

Ingredients per a 4 persones
4 carxofes
1 patata grossa de bullir
1 tomàquet
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
1,5 l de brou d’aviram
1 cullerada de curri en pols
1 llimona
julivert
oli d’oliva verge extra
sal
pebre negre
 

Preparació

  1.  Pela les pastanagues, la ceba i l’all i talla-ho a daus. Posa-ho a l’olla amb un parell de cullerades d’oli i fes-ho coure uns minuts. Empolsa-hi el curri i continua la cocció 2 min.
     
  2. Pela la patata i el tomàquet i fes-los a daus un cop retirades les llavors del tomàquet. Incorpora-ho a l’olla i salpebra-ho amb moderació. Aboca-hi el brou i deixa-ho coure 20 min, mig tapat.
     
  3. Prepara les carxofes deixant el cor pelat i preparat posat en aigua amb el suc de la llimona per evitar que s’ennegreixi. Tingues present que les flors de la part central del cor que formen la pelussa no han d'estar gaire desenvolupades. Si es dona el cas, elimina-les.
     
  4. Quan la cocció de la sopa estigui quasi enllestida, escorre els cors de carxofa i talla’ls a làmines de mig centímetre de gruix i afegeix-los a l’olla. Fes-ho coure 10 min. Si vols fer una crema, passa la batedora per la sopa abans de coure la carxofa.
     
  5. Abans de servir-ho, rectifica-ho de sal i pebre, afegeix-hi un parell de cullerades d’oli i empolsa-hi una mica de julivert picat.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.