BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sucs verds: salut a glops

31/de gener/2019

Semblava que els sucs verds havien de ser una moda passatgera. Durant un temps, tot sovint hem vist famosos que s’hi han aficionat per les seves virtuts saludables. Però el cert és que els sucs verds han passat de ser una simple moda a una beguda habitual al dia a dia de moltes persones. Amb els productes de les botigues Bonpreu i Esclat i del nostre supermercat online, en podràs fer diferents combinacions molt fàcils de preparar.

Una opció molt pràctica

El ritme de vida accelerat propi de la societat moderna fa que moltes vegades ens oblidem de cuidar-nos i de menjar de manera equilibrada. L’estrès, les presses, l’excés de preocupacions, la contaminació… Cada dia ens exposem a un munt de factors que fan que l’organisme es debiliti i perdi energia. Per poder fer front a tots aquests perjudicis, necessita que li aportem una bona dosi de vitamines, minerals i altres substàncies que ajudin a protegir les cèl•lules i a reparar els teixits. En aquest sentit, incloure a l’alimentació diària la dosi adequada de fruita i de verdura és fonamental per garantir que el cos rep tots els nutrients necessaris per mantenir-se sa. Sens dubte, els sucs verds són una opció excel•lent per aconseguir tots aquests nutrients d’una manera fàcil i ràpida.

Quins ingredients necessitem per fer sucs verds

En general, els sucs verds es preparen amb fruites, verdures i algun altre complement que ens permeti augmentar-ne encara més les propietats saludables. Pel que fa als ingredients, les possibilitats són infinites.

D’entrada, per preparar un suc verd deliciós necessites alguna peça de fruita, que donarà a la beguda un punt de dolçor. Com ja saps, l’ideal és optar per productes de temporada i, sempre que sigui possible, de proximitat, com els que trobaràs al teu supermercat Bonpreu i Esclat. Pots fer sucs verds amb poma, plàtan, kiwi, prunes, préssecs, nabius, magrana, pinya, mango…

Evidentment, per fer honor al nom, als sucs verds cal posar-hi hortalisses de fulla verda. Les que s’empren més habitualment per fer sucs verds són els espinacs, l’api, les bledes, la col arrissada, la col llombarda, l’enciam, el bròquil… També pots fer servir altres hortalisses per donar-hi un toc refrescant o, fins i tot, exòtic: cogombre, pastanaga, remolatxa, raves…

Per aconseguir que els sucs verds tinguin encara més propietats, una bona opció és incorporar-hi altres aliments carregats de nutrients saludables: germinats, llavors de xia, lli o sèsam, una mica de gingebre (per donar-hi un punt picant), un toc de canyella o herbes aromàtiques (menta, fonoll, sàlvia, alfàbrega…). I, si alguna vegada en tastar el suc veus que no t’ha quedat prou dolç, afegeix-hi dàtils o figues seques (li donaran un punt dolç molt natural) o una mica de mel.

Finalment, necessitaràs un ingredient líquid per donar la consistència adequada al suc verd. Pots fer servir aigua natural, aigua de coco, te verd o llets vegetals (d’ametlla, civada, arròs…).

Un munt d’avantatges

Si fem un cop d’ull a la llista d’ingredients que podem incloure als sucs verds, de seguida entendrem per què ens aporten una gran quantitat de nutrients molt saludables. Ens ofereixen vitamines, minerals i una bona dosi d’energia. A més, tenen un gran efecte depuratiu, ajuden a regular el trànsit intestinal i, per l’alt contingut en antioxidants, contribueixen a combatre els danys que els radicals lliures (molècules que fan malbé les cèl•lules i acceleren el procés natural d’envelliment) provoquen a l’organisme.

A més, els sucs verds ens descobreixen una forma molt pràctica de prendre més fruita i verdura gairebé sense assabentar-nos-en i, per l’alt contingut en aigua, ens ajuden a hidratar-nos.

Un truc molt pràctic

No sempre tenim temps per dedicar-nos a la cuina ni per anar a comprar els ingredients frescos que necessitem. Per a les èpoques en què anem especialment atrafegats, una molt bona idea és congelar les hortalisses tan bon punt arribem a casa després de comprar-les. Les hem de rentar, tallar i col•locar en bossetes de plàstic o recipients hermètics per posar-les al congelador. Així, quan vulguem fer-nos un suc, només haurem de treure la bosseta de verdures i deixar que es descongelin lentament abans de triturar-les. D’aquesta manera, a més, ens assegurem que les hortalisses de fulla verda, que normalment se solen marcir més fàcilment (com ara les bledes o els espinacs), no se’ns fan malbé.

Per esmorzar, berenar o sopar

Els sucs verds són beneficiosos per a tothom i es poden prendre en qualsevol moment del dia, sempre que tinguem en compte algunes recomanacions. Al matí són ideals per substituir el cafè, ja que ens ajuden a mantenir el nivell d’energia al llarg del dia. En el cas de la gent gran i de les persones que pateixen diabetis, per controlar el contingut de sucres, es recomana posar-hi només una peça de fruita i que la resta siguin verdures. Si no es pateix cap malaltia, en general al matí s’hi pot afegir més fruita, que aportarà una bona dosi de sucre i energia. En canvi, a la nit, les combinacions amb més proporció de vegetals poden convertir-se perfectament en un sopar lleuger i depuratiu.

Una recepta de suc ‘detox’

Vols preparar-te un deliciós suc verd amb propietats depuradores? Primer renta bé una branca d’api, un cogombre, algunes fulles d’espinacs i una poma. Afegeix-hi una cullerada de gingebre i aigua (500 ml), i passa-ho tot per la liquadora o la batedora. Si ho fas amb la batedora, pots filtrar el suc amb un colador per separar-ne les restes de polpa. Si no el filtres, t’aportarà més fibra i serà més saciant.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.