BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Terrina de brandada de bacallà amb col i carxofes

Terrina de brandada de bacallà amb col i carxofes

11/de febrer/2016

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà dessalats
  • 4 carxofes
  • oli d’oliva
  • sal
  • farina

Per al brou:

  • 1 l d’aigua
  • 400 g d’espina de bacallà dessalada
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 gra d’all
  • 50 g d’oli d’oliva
  • 200 g de cigrons cuits

Per a la brandada:

  • 200 g de llom de bacallà dessalat
  • 3 grans d’all
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • 4 fulles de col

Preparació:

  1. Coure els quatre lloms de bacallà submergits en oli d’oliva durant 20 minuts a 60ºC perquè es confitin.
  2. En un cassó, posar un raig d’oli d’oliva. Rentar el porro, la pastanaga i l’all per al brou i sofregir-los breument a foc mitjà. Afegir-hi les espines de bacallà i l’aigua, i coure-ho 20 minuts. Quan hagi passat el temps, colar el brou, afegir-hi els cigrons cuits, escorreguts, i triturar-ho tot.
  3. Preparar la brandada posant l’oli d’oliva en un cassó i sofregint-hi els alls pelats, a foc mitjà. Afegir-hi el bacallà tallat a trossos i sense la pell i coure-ho 7 minuts a foc suau.
  4. Passat aquest temps, retirar l’oli del cassó (reservant-lo) i triturar el bacallà i els alls amb la batedora. Quan comenci a estar ben triturat, anar-hi afegint l’oli que hem reservat, a poc a poc, perquè quedi ben lligat.
  5. En un altre cassó, escaldar les fulles de col en aigua bullent, 2 minuts, i refredar-les en un bol amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
  6. Agafar un motlle rectangular i folrar-lo amb film de plàstic. Muntar-hi capes de col (sense el nervi de les fulles) i de brandada de bacallà. Deixar refredar la terrina a la nevera i, quan estigui freda, desemmotllar-la i tallar-la a quadrats.
  7. Mentrestant, retirar les primeres fulles de les carxofes i tallar-ne el cor a làmines primes. Enfarinar les làmines de carxofa i fregir-les en una paella amb oli d’oliva fins que quedin daurades. Escórrer-les i salar-les.
  8. Per muntar el plat, escalfar uns minuts els quadrats de terrina al forn i servir-los acompanyats d’un llom de bacallà confitat i els xips de carxofa.

Més entrades de blogs

Bonpreu i Esclat hem estat guardonats amb el III premi Martí Gasull organitzat per Plataforma per la Llengua

Ahir dilluns al vespre, vam rebre el premi Martí Gasull de promoció de la llengua catalana que...

30a Xatonada Popular del Vendrell

La 30a edició de la Xatonada popular del Vendrell va tenir lloc el diumenge 14 de febrer i els...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.