BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Tot el que cal saber per gaudir de la barbacoa perfecta

09/d’agost/2019

No n’hi ha cap dubte: quan es fa a la graella, la carn té millor gust. En aquest article hem recollit els millors consells perquè la teva barbacoa amb amics o amb la família es converteixi en un moment magnífic, d’aquells que queden al record.

 

La combinació perfecta

Aire lliure, bona companyia i una carn de qualitat. Sens dubte aquesta és la combinació perfecta per gaudir d’una estona inoblidable. Tot seguit t’expliquem uns trucs infal•libles que t’ajudaran a aconseguir que la teva barbacoa sigui tot un èxit:

  • D’entrada, recorda treure la carn de la nevera una estona abans de fer-la, perquè vagi agafant temperatura. Si la poses a la graella quan encara està massa freda, no es courà de manera uniforme.
  • Quan comencis a preparar la barbacoa, el primer que has de fer és escalfar bé la graella. Així evitaràs que la carn s’hi enganxi.
  • Pinta la carn amb oli d’oliva abans de posar-la a la graella. Si prepares peces marinades, quan les hagis de girar, aprofita per pintar-les amb una mica més d’adob.
  • Planifica la cocció. Comença a preparar la barbacoa coent les botifarres i les peces semblants, com ara el xoriço. Tot seguit, posa-hi el pollastre, les broquetes, les hamburgueses, el porc i les verdures. Per acabar, fes la vedella i el xai. Una mica més endavant t’oferim unes indicacions sobre els temps de cocció que et seran molt útils.
  • No maregis la carn. Deixa que es faci primer per una banda i, quan estigui cuita, dona-li la volta amb l’ajut d’unes pinces.
  • No punxis mai la carn ni la tallis abans que estigui cuita. Si ho fas, deixarà anar els sucs i quedarà seca.

 

Per saber el punt de la brasa

Fer servir una barbacoa de gas o elèctrica és una opció molt més neta que utilitzar-ne una de carbó. A més, aquests dos tipus de barbacoa són molt pràctics, perquè couen ràpidament els aliments. Tanmateix, una graellada feta amb una bona brasa té molt d’encant i ofereix resultats inigualables. Per saber si la brasa està a punt, posa-hi la mà a sobre, a una distància prudencial, i compta quants segons aguantes l’escalfor:

  • 1 o 2: la temperatura és molt alta, ideal per segellar la carn.
  • 3 o 4: l’escalfor és moderada-alta, perfecta per rostir peces primes.
  • Fins a 6: la calor és moderada, ideal per als talls més gruixuts.

 

La graella és l’autèntica protagonista de la barbacoa

Té un paper principal a qualsevol barbacoa perquè és l’element que separa la carn del foc. Ens permet posar la carn a la distància apropiada del foc per controlar-ne la cocció, evitar que la calor excessiva la torri o cremi i acostar-la a la brasa quan aquesta minva. Recorda que no has de posar mai els aliments en contacte amb la flama; tot s’ha de coure amb la brasa.

Les graelles com més gruixudes siguin, millor; haurien de ser d’acer inoxidable i, sobretot, han d’estar ben netes. La graella s’ha de netejar sempre després de fer-la servir. Si no la vas netejar la darrera vegada que la vas utilitzar per a una barbacoa, escalfa-la entre 5 i 10 minuts. Quan estigui calenta, fes servir un raspall especial per netejar graelles, i recorda que no és recomanable fer-ho amb paper de diari.

 

Els temps de cocció

Com et comentàvem abans, cal escalfar la graella abans de posar-hi la carn. Això sí, no convé tampoc que estigui excessivament calenta, ja que la carn patiria un contrast massa sobtat i crearia una capa negra i dura (que, a més de poc apetitosa, és poc saludable).

Recorda que, a la barbacoa, cada aliment té un temps de cocció diferent:

• Primer s’han de coure els aliments com les botifarres i altres embotits semblants, ja que necessiten més temps. Cal posar la peça a la graella amb el foc baix, fet que permetrà que es cogui per dins, però vigila no deixar-la-hi massa estona.

• Mentrestant, podem aprofitar per fer les verdures, que triguen menys (entre 5 i 10 minuts) i que cal tallar no massa petites. Recorda untar-les amb oli perquè quedin més gustoses i es facin abans.

• El pollastre també triga a fer-se. En canvi, la vedella i el xai els pots deixar per al final, ja que es fan molt més ràpid.

 

Imprescindibles que no poden faltar a la barbacoa

A Bonpreu i Esclat trobaràs tot tipus de productes que queden espectaculars si els fas a la graella, com les hamburgueses de vedella de carn de l’Era. També són delicioses les broquetes fetes amb carn de porc, d’indiot o de pollastre. I, evidentment, en una barbacoa no hi poden faltar unes bones botifarres de porc de muntanya ni unes delicioses costelletes de xai.

 

A les nostres carnisseries trobaràs tot el que necessites

A Bonpreu i Esclat t'oferim la millor carn servida per les millors mans. Els professionals que atenen el taulell de les nostres carnisseries t’aconsellaran i resoldran tots els teus dubtes sobre els diferents productes que tens a disposició. Els pots preguntar quins són els millors talls per fer a la barbacoa o per preparar tot tipus de receptes, quines propietats nutricionals t'ofereixen les diferents carns, com les has de conservar un cop les tinguis a casa…

A més, els nostres carnissers també s’encarregaran d’agafar els teus encàrrecs i de tenir a punt la comanda per al dia que la necessitis. La propera vegada que vulguis fer una barbacoa, encarrega tota la carn que necessitis i, d’aquesta manera, t’asseguraràs que no et faltarà res.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.