BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Trucs i consells per fer un bon pastís

24/d’abril/2020

Aquestes setmanes de confinament, els pastissos s’han convertit en un dels passatemps més practicats per tots nosaltres. La demanda de farina, llevat i ous ha crescut molt i això demostra que no poques persones s’han aventurat a explorar la seva vena pastissera. És el teu cas? Encara no ho has intentat? Has fet un pastís però no t’ha quedat tan esponjós i saborós com esperaves? Pren nota d’aquests consells i la propera vegada faràs un pastís espectacular!

 

Com fer un pastís esponjós i cremós

El pa de pessic és la base de qualsevol pastís. Per tant, més enllà del farcit que triïs o de si li vols posar fondant o un glacejat, el més important és que la base et quedi com cal: esponjosa i cremosa.

Perquè un pastís quedi esponjós i cremós, l’elaboració de la massa és fonamental. Si tens una batedora elèctrica, molt millor, però unes varetes també et serviran. En un bol, comença barrejant els rovells d’ou i el sucre. Els has de batre molt i molt bé, fins que quedin gairebé blanquinosos i amb una textura molt cremosa. En un altre bol, munta les clares. Fent-ho així, hauràs posat aire a la massa i l’aire és el que li dona esponjositat. Per tant, muntar els rovells i les clares és un pas importantíssim.

Ara arriba el moment de mesclar els ingredients. Al bol dels rovells pots afegir-hi una mica de nata líquida per donar cremositat o, com s’ha fet tota la vida, un o dos iogurts i un raig d’oli d’oliva. Després has de posar-hi la farina i és important que la tamisis, ja que així no quedaran grumolls i també li afegeixes més aire al conjunt (i, per tant, et quedarà més esponjós).

Quan incorporis les clares muntades a la massa, fes-ho amb una espàtula i fent moviments circulars molt suaus, a poc a poc, perquè, en la mesura del possible, no perdin consistència. I no t’oblidis del llevat!

 

Com donar gust a un pa de pessic

Ja tenim la massa bàsica a punt. Si has seguit aquests consells ja veuràs que el resultat és perfecte, però, què et sembla si li donem una mica més de sabor a la massa? La pela de llimona o de taronja ratllada és un clàssic i queda molt bé.

També pots fondre una mica de xocolata per a postres, optar pel iogurt de tota la vida o posar-hi trossos de fruita. Només cal que deixis volar la imaginació. Això sí, si vols posar-hi fruita, procura que no sigui rica en aigua, ja que al coure’s es desfarà, aigualirà la massa i no quedarà del tot bé. 

 

Al motlle i al forn

Per coure el pa de pessic necessitaràs un motlle. Tant si és de silicona com si és metàl·lic, posa una mica de mantega fosa, farina o un esprai especial a la base perquè no s’enganxi el pastís. Escalfa el forn a 180º i cou el pastís. El temps depèn de molts factors, però és importantíssim no obrir el forn en cap moment durant la cocció perquè no perdi escalfor. Quan arribi el moment, punxa el pa de pessic per comprovar si està cuit: si l’escuradents surt net, ja està a punt.

I per acabar, deixa sempre temperar el pastís abans de desemmotllar-lo. Ja el tens a punt? Doncs decora’l, farceix-lo... i bon profit!

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.